FARC 18 yaşından küçükleri saflarına kabul etmeyecek

Geçtiğimiz çarşamba günü FARC tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 yaşından küçükler artık FARC saflarına kabul edilmeyecek. Kolombiya Hükümeti arasındaki barış görüşmelerin son dönemece girdiğini vurgulayan FARC, silahlı çatışmalardan en çok gençlerin etkilendiğini belirtti ve artık FARC saflarına 18 yaşından küçük kimseyi kabul etmeyeceklerini belirtti. FARC yetkilileri yaptığı açıklamada Kolombiya Ordusu’nun da illegal bir biçimde yoksul halka “zora dayalı... View Article

FARC 18 yaşından küçükleri saflarına kabul etmeyecek

Geçtiğimiz çarşamba günü FARC tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 yaşından küçükler artık FARC saflarına kabul edilmeyecek.

Kolombiya Hükümeti arasındaki barış görüşmelerin son dönemece girdiğini vurgulayan FARC, silahlı çatışmalardan en çok gençlerin etkilendiğini belirtti ve artık FARC saflarına 18 yaşından küçük kimseyi kabul etmeyeceklerini belirtti.

FARC yetkilileri yaptığı açıklamada Kolombiya Ordusu’nun da illegal bir biçimde yoksul halka “zora dayalı toplu tutuklamalar” yoluyla 18 yaşından küçükleri askere alımlarını kesmeleri gerektiğini ve Kolombiya Ordusu’nda zorla askere alınmış, 18 yaşından küçük 500.000 genç olduğunu belirtti.

FARC yetkilileri tarafından, Şubat 2015’ten önce FARC’a katılma yaşı 15 iken 17’ye ve en son olarak 18’e çekildi. FARC, devletin ekonomik olarak yetersiz kalması ve bir gelecek sunamaması yüzünden genç kesimin FARC saflarına katıldıklarını belirtti.