Facebook'u en etkili kullanan üçüncü lider ancak...

ABD'li bir şirket tarafından yapılan araştırmaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Facebook'u en etkili kullanan 3. lider olarak belirlendi.

Facebook'u en etkili kullanan üçüncü lider ancak...

ABD’li bir şirket tarafından yapılan araştırmaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Facebook’u en etkili kullanan 3. lider olarak belirlendi.

Ülke liderlerinin sosyal medya kullanılırlığını gösteren araştırma sonuçları, hükümetlerin yüzde 90’ının resmi hesabının olduğunu, 87 devlet başkanı ve 82 hükümet başkanının Facebook’ta şahsi hesabı olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya sonuçlarına göre, 2015’te en fazla beğeni alan lider ABD Başkanı Barack Obama. Obama’yı 10 milyondan fazla takipçisi olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi izliyor. Üçüncü sırada ise 8 milyonu aşkın takipçisi olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alıyor. Erdoğan, Avrupalı liderler arasında ilk sırada. Erdoğan’ı ise Büyük Britanya Kraliçesi, Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ve Almanya Başbakanı Angela Merkel izliyor.

Erdoğan, Facebook hesabının yanı sıra Twitter’ı da aktif olarak kullanıyor. Türkçe ve Arapça’nın yanı sıra farklı dillerde de hesapları var ancak bu hesaplar şu an için aktif değil.