Facebook'tan Gazete Manifesto'ya sansür

Facebook'tan Gazete Manifesto'ya sansür...

Facebook'tan Gazete Manifesto'ya sansür

Haber sitemiz Gazete Manifesto‘nun sosyal paylaşım sitesi Facebook platformunda bulunan sayfası site yönetimi tarafından tamamen keyfi bir açıklamayla yayından kaldırıldı.

Site yönetimi tarafından saat 17.00’de sosyal medya sayfamızın yöneticilerine gönderilen mesajda sayfanın “Facebook’u yasadışı, aldatıcı, kötü niyetli veya ayrımcı bir amaç doğrultusunda kullanmayacaksınız.” maddesini ihlal ettiği iddia edildi.

Yayın hayatına başladığından beri “İnternette bir hayalet dolaşıyor” sloganıyla eşitlikten, özgürlükten, barıştan, emekten, aydınlıktan, adaletten ve insanlıktan yana ve sol, sosyalist kulvarda haber yayınındaki özgün perspektif boşluğunu karşılamak üzere tavır almanın önemini bilerek ve bu boşluğu doldurma iddiasıyla bir yayın çizgisini sürdürmek için emek veren Gazete Manifesto‘ya karşı “yasadışı, aldatıcı, kötü niyetli veya ayrımcı” gibi suçlamaların mesnetsiz olduğu elbette tartışmasız.

Facebook’un tamamen keyfi bir şekilde tarafımıza öncesinde hiçbir uyarı dahi yapmadan sayfamızı kapatması Gazete Manifesto‘ya karşı açık bir sansürdür.

Facebook tarafından uygulanan bu sansüre karşı tüm haklarımızı kullanacağımızı ifade ediyoruz. Siz okurlarımızın da destekleri ve dayanışmasıyla bu sansür çabasının boşa düşeceğini biliyoruz.

Bu süreçte haber sitemizi “http://www.facebook.com/manifestogazete/” adresinden takip edebilirsiniz.