Ezidi kadınlar intikam için birlik oluşturuyor

Irak televizyonu El Alem’in yaptığı habere göre, IŞİD’in geçtiğimiz yıllarda köylerini basarak ailelerini öldürdükten sonra “seks kölesi” haline getirmek üzere alıkoyduğu yüzlerce Ezidi kadın, IŞİD’den intikamlarını almak için silahlı bir birlik oluşturuyor. Alıkonan Ezidi kadınlar, tutuldukları Sincar köyünün Peşmerge güçleri tarafından kuşatılmasından sonra özgürlüklerine kavuştuğu belirtiliyor. Kendilerini “Güneşin Kadınlarının Gücü” olarak adlandıran kadınların 2014 yılında... View Article

Ezidi kadınlar intikam için birlik oluşturuyor

Irak televizyonu El Alem’in yaptığı habere göre, IŞİD’in geçtiğimiz yıllarda köylerini basarak ailelerini öldürdükten sonra “seks kölesi” haline getirmek üzere alıkoyduğu yüzlerce Ezidi kadın, IŞİD’den intikamlarını almak için silahlı bir birlik oluşturuyor.

Alıkonan Ezidi kadınlar, tutuldukları Sincar köyünün Peşmerge güçleri tarafından kuşatılmasından sonra özgürlüklerine kavuştuğu belirtiliyor.

Kendilerini “Güneşin Kadınlarının Gücü” olarak adlandıran kadınların 2014 yılında köyleri, IŞİD militanları tarafından basılmış, aileleri işkenceye maruz kalarak öldürülmüş ve kendileri de “seks kölesi” yapılmak üzere alıkonmuştu.

Şimdilerde ise “Güneş Kadınları’nın Gücü” adıyla bir araya gelen kadınlar, IŞİD’in elinde tuttuğu Musul kentine yapılacak bir saldırı planı için silahlanarak hazırlanıyorlar.

Oluşturulan taburun lideri konumundaki Hatun Hider (Khatoon Khider), Peşmerge güçleriyle birlikte Musul’a saldırı düzenlemek için hazırlanan 100’den fazla kadından bir tanesi. Hatun, El Alem’e verdiği demeçte şunları söylüyor: “Savaş çıkması, her şekilde kadınların kurban olmasıyla sonuçlanır. Şimdi kendimizi kötülüğe karşı koruyoruz. Bölgedeki tüm azınlıkları savunuyoruz. Bizden ne istenirse onu yapacağız.”

Haberde aynı zamanda IŞİD’in elinden kurtulabilmeyi başarabilen kadınların anlattığı bazı hikayelere de yer veriliyor.

“Seks kölesi” olarak alıkonan hamile bir Ezidi kadının doğum yaptıktan sonra oğlunu emzirmesine izin verilmediği ve oğlunun ağlaması yüzüden kafasının kesildiği belirtiliyor.