Ezel Akay: Girelim 150 bin kişi içeri, bitsin bu saçmalık...

Yönetmen Ezel Akay, 433 sinemacıya soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Ezel Akay: Girelim 150 bin kişi içeri, bitsin bu saçmalık...

Yönetmen Ezel Akay, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye destek vermek için 433 sinemacının imza kampanyası başlatması üzerine soruşturma açılmasına “Tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık” diye tepki gösterdi.

1128 akademisyenin hazırladığı ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye destek veren 433 sinemacı hakkında ‘suçu ve suçluyu övmek’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Sputnik’ten Yavuz Oğhan’a konuşan Akay, konuyla ilgili kendilerine soruşturma tebligatı iletilmediğini ancak bağlı bulunduğu meslek örgütüne gelen bir tebligatla durumdan haberdar olduklarını belirtti.

“Girelim 150 bin kişi içeri…”

İmzaladıkları metinde yazanların suç unsuru olmadığını savunan Akay, “Giderek saçma bir hale dönüşen bu durumdan kurtulmak için bazen diyorum ki, girelim 150 bin kişi içeri, tutuklasınlar hepimizi de bitsin bu saçmalık” diye konuştu.

Son dönemde insanların seslerini çıkaramaz hale geldiğini söyleyen Akay “Osmanlı’da bir isyan başladığında hikaye anlatıcılarını alıp bir bağ evine kapatırlarmış. Olanların hikayesini anlatamasınlar diye. Demek ki bugün de sıra artık hikaye anlatıcılarına geldi.” dedi.

Tutuklu vekiller

Akay, eş başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP’li vekilin tutuklanmasını da şöyle değerlendirdi: “6 milyon insanın kendisini temsil etsin diye Meclis’e gönderdiği milletvekillerini tutuklamak, çalışmalarına engel olmak demektir. Bir siyasetçiyi sözlerinden ötürü tutuklayamazsınız. Eğer bir suç varsa gıyabında yargılarsınız.”