EURO 2016’da final günü: 50 seyirciye 1 polis memuru

Euro 2016 finali için üst düzey güvenlik önlemleri alındı.

EURO 2016’da final günü: 50 seyirciye 1 polis memuru

Fransa’nın ev sahipliğinde 10 Haziran’da başlayan EURO 2016 bu akşam oynanacak Fransa-Portekiz karşılaşması ile sona eriyor. Türkiye saati ile saat 22.00’dabaşlayacak maç TRT 1 ve Lig TV’den canlı olarak yayınlanacak. Dev mücadeleyi İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek.

Portekiz, tarihinde ilk kez büyük bir turnuva kazanmak için sahaya çıkacak. Ev sahipliği yaptığı 1984 Avrupa Şampiyonası ve 1998 Dünya Kupası’nda mutlu sona ulaşan Fransa ise evinde 3. kez şampiyonluk mutluluğu yaşamak istiyor.

Paris polisi alarmda

Karşılaşmanın yapılacağı Stade de France stadıyla taraftar bölgesi, Eyfel kulesi ve Champs Elysees bulvarında 5.000’den fazla polis memuru görevlendirildi.

Güvenlik kaygıları nedeniyle kupayı Fransa’nın kazanması halinde zafer yürüyüşü yapılmayacak.
Fransa’nın 1998’deki Dünya Kupası zaferini Champs Elysees’de bir milyondan fazla kişi kutlamıştı.

Geçen Kasım’da 130 kişinin öldüğü saldırılardan bu yana, Paris’te sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. Polis memurlarının yanı sıra askerler de sokaklarda devriye geziyor.

50 seyirciye bir polis memuru

Kasım’daki saldırılarda Stade de France da hedef alınmıştı.

Fransız yetkililer, taraftar bölgesinde 1.900 polis memurunun görev yapacağını, 3.400 memurun da Champs Elysees’de görevlendirileceğini söylediler.

Paris Belediyesi idari sorumlusu Mathias Vicherat “50’den daha az seyirciye bir polis memuru düşüyor. Bu son derece iyi bir oran” dedi.