Etiyopya'da tifo salgını: Türk şirketin şantiyesinde yüzlerce gurbetçi işçi hastalandı

Etiyopya'da bir Türk inşaat şirketinin şantiyesinde çalışan yüzlerce işçi tifo hastalığına yakalandı.

Etiyopya'da tifo salgını: Türk şirketin şantiyesinde yüzlerce gurbetçi işçi hastalandı

Etiyopya’da Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi’nin Awash-Kombolcha-Hara Gebaya Demiryolu Projesi şantiyesinde çalışan yüzlerce gurbetçi inşaat işçisi tifo hastalığına yakalandı. Barınma ve beslenme koşullarının oldukça yetersiz olduğu ifade edilen şantiyede, şirket yetkililerinin salgın karşısında kayıtsız kaldığı ve işçileri hasta halleriyle çalışmaya zorladıkları belirtiliyor.

eti1

eti2

Konu ile ilgili olarak İnşaat İşçileri Derneği bir açıklama yaparak, işçilerin insan onuruna aykırı şartlarda çalıştığını belirtti.

İnşaat İşçileri Derneği’nin yaptığı açıklama şöyle:

Yapı Merkezi İnşaat Firmasının Yapımını üstlendiği Etiyopya demiryolu şantiyesinde çalışan, aralarında dernek üyesi işçilerin de olduğu yüzlerce inşaat işçisi tifo hastalığına yakalandı. Türkiye’den götürülen inşaat işçileri kölelik koşullarında insan onuruna aykırı şartlarda çalışıyorlar. Beslenmeden barınmaya kadar hijyensiz koşullarda çalışan inşaat işçilerinin tifoya yakalanması karşısında şirket yetkilileri, işçilerin iyileşmesi için hiçbir adım atmadığı gibi hasta haldeki işçileri çalışmak için zorluyorlar. Derneğimiz konunun yakından takipçisidir. Gelişmeleri aktaracağız.