Esma Esad: Suriye'yi terk etmeyeceğim

Esma Esad, Suriye'de yıllardır süren çatışmalara rağmen ülkesini terk etmeyeceğini söyledi.

Esma Esad: Suriye'yi terk etmeyeceğim

Suriye’de 8 yıl sonra ilk röportajını Rus Rossiya 24 televizyonuna veren Esma Esad, Suriye’de yıllardır süren çatışmalara rağmen ülkesini terk etmeyeceğini söyledi.

Esad, yapılan röportajda “En başından beri buradayım (Suriye) ve hiçbir zaman başka bir yerde olmayı düşünmedim. Evet, bana Suriye’den ayrılmamı —daha doğrusu buradan kaçmamı— teklif ettiler. Teklifi kabul edersen benim ve çocuklarımın korunacağını ve finansal güvenliğimin de sağlanacağını söylediler” dedi. “Fakat bu insanların gerçek amacını anlamak için dâhi olmaya gerek yok. Onları kaygılandıran benim ya da çocuklarımın iyi olması değildi” diye devam eden Esad, “Amaçları, halkın liderlerine (Beşar Esad) olan inancını zedelemekti” ifadelerini kullandı.

“Batı basını Suriye’de sadece gündemine uygun trajedileri yayınlıyor”

Batı basınının Suriye’deki tutumuna eleştiri getiren Esma Esad, Batılı medya kuruluşlarının sadece kendi gündemine uyan trajedileri ve hikayeleri kamuoyuna sunduğunu söyledi. Esad, Batı basınının Suriye krizinin simgeleri olan Aylan ve Ümran’ın yaşadığı trajediye yer verdiğini ancak mayıs ayında Hama’da Fetih El Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanları tarafından katledilen çocukları görmezden geldiğini vurguladı.

“Suriye’de yaşanan acıların eşi benzeri görülmedi”

Suriye’deki insani duruma da değinen Esad, “Bu konu hakkında birçok şey söylendi. Durumun ciddiyetini anlatmak gerçekten de zor. Göç, yoksulluk, hastalıklar, acılar… Bunların hiçbirinin eşi benzeri görülmedi” dedi. Batı basınının bunları da görmezden gelerek, militanların kontrolündeki bölgelerde bulunan sığınmacılara ve sivillere odaklandığını vurgulayan Esad, ülkenin diğer bölgelerinde yaşayan insanların da diğerleri gibi önemli olduğunun altını çizdi.