Eski Samsun Müftüsü de 'Ensarcı' çıktı

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk'ün AKP'nin milletvekili aday adaylığının ardından Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Eski Samsun Müftüsü de 'Ensarcı' çıktı

Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün AKP’nin milletvekili aday adaylığının ardından Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

“18 yaşındakinin zinasına karşı çıkmıyorsanız, 17 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşıdır” diyerek çocuk istismarını normalleştiren eski Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün AKP’nin milletvekili aday adaylığının ardından Ensar Vakfı ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı.
Ensar Vakfı’nın Samsun Şubesi’nin pek çok etkinliğine katılan Hayrettin Öztürk, ismi çocuk istismarı ve AKP ile ilişkileri ile gündeme gelen vakfın Samsun’daki en aktif üyelerinden biri olarak anılıyor. Ensar Vakfı’nın Samsun Şubesi’nin Youtube kanalında yalnızca Hayrettin Öztürk’ün “sohbet” videoları bulunuyor.  Ensar Vakfı’nın yayın grubu olan Ensar Neşriyat’tan kitapları çıkan Hayrettin Öztürk, vakfın Samsun şube başkanı olabilmek için gösterdiği yoğun çaba ve MÜSİAD işbirliği ile yerel basında gündeme gelmişti.
Aynı zamanda MÜSİAD Samsun Şube Başkanı olan Selim Sar ile birlikte ENSAR Vakfı Genel Merkezi’ne giderek vakıf içindeki bazı kişileri şikayet eden Öztürk, şube başkanlığına engel olmak isteyenleri bu şekilde uzaklaştırmayı hedeflediği belirtiliyor.
“İnsan eti yemek caizdir”
Hayrettin Öztürk’ün skandalları bununla da bitmiyor. Samsun’da organ bağışı ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Müftü Öztürk zorunlu durumlarda insan ve domuz eti yenmesinin de caiz olduğu açıklamasını yapmıştı.
Aynı zamanda “Yanınızdaki kardeşiniz bile olsa kadınlı erkekli el ele tutuşup horon oynayamazsınız”sözleriyle de sapıklığını başka bir boyutunu gözler önüne seren müftünün yeni yapacağı açıklaması ise merak konusu.