Eski MİT’çi Mehmet Eymür canlı yayında MİT'in karıştığı cinayetleri anlattı

Mehmet Eymür, CNN canlı yayınında MİT işlediği cinayetleri anlattı.

Eski MİT’çi Mehmet Eymür canlı yayında MİT'in karıştığı cinayetleri anlattı

Mehmet Eymür, Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu Türkiye’nin Gündemi programına telefonla bağlanarak, Ergenekon davasından hapis yattığı sırada cezaevinde kalp krizi geçirerek ölen eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nu, HADEP Genel Başkanı olduğu dönemde Murat Bozlak’ı öldürmek için suikast hazırlamakla suçladı.

Mehmet Eymür, o sırada amiri olduğu Kozinoğlu’nun suikast hazırlığını kendisinin ortaya çıkardığını ve “uyarı” ile cezalandırdığını ileri sürdü. Eymür, “Bir siyasi parti başkanına suikast hazırlığı yapmasına rağmen neden MİT’ten atılmadığı ve yargılanmadığı” sorusuna ise, “Benim yetkim bu kadardı. Bu soruya üslerim olan Şenkal Atasagun ve Sönmez Köksal yanıt vermeli” diye yanıtladı.

Eymür, eski İHD Başkanı Akın Birdal’a yönelik suikast girişiminin ardında ise eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un bulunduğunu iddia etti.

Mehmet Eymür kimdir?

1943 İstanbul doğumlu olan Mehmet Eymür 9 Mart 1971 darbe teşebbüsünden sonra MİT’te Hiram Abas’la birlikte Ziverbey’de 1. Ordu Komutanı Orgeneral Faik Türün’ün emrinde çalıştı. Kızıldere ve Ulaş Bardakçı’nın öldürüldüğü operasyonlara katıldı. 1975’te Ankara MİT Bölge Dairesi Başkanlığı Takip Şube Müdürlüğü de yapan Mehmet Eymür, 1980’de Bulgaristan’a gittikten sonra 1982’de Kenan Evren’in damadı Erkan Gürvit tarafından Köşk’e çağırıldı. ASALA’ya karşı eylemlerde görevlendirildi.