Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında bulunduğu 12 vali ve kaymakam FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler ‘FETÖ’ üyeliği suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Eski Vali Mutlu tutuklandı. Vali Mutlu, Diyarbakır valiliği döneminde fakir öğrencilere yardım için gönderilen 500 bin TL’yi Gülen Cemaati’nin dershanesine aktarmakla suçlanıyordu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin sürdürülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eskiİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da bulunduğu 10 şüpheli adliyeye götürüldü.

Adliyedeki ifade işlemlerin ardından 6 vali, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam, terör örgütü üyeliği suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da aralarında bulunduğu şüpheliler terör örgütü üyeliği suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Eski Vali Mutlu tutuklandı.

Mutlu, ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’le suçlandı

‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ‘Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamaları yöneltilen Mutlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Fatih Tok tarafından 6 saat süren sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Vali Mutlu, 26 Ağustos’ta gözaltına alınmış ve mal varlığına tedbir konulmuştu.