Eski haber spikeri Alp Buğdaycı cezaevinde ölü bulundu

Eski haber spikeri Alp Buğdaycı, Metris Cezaevi'nde ölü bulundu.

Eski haber spikeri Alp Buğdaycı cezaevinde ölü bulundu

Eski haber spikeri Alp Buğdaycı, Metris Cezaevi’nde ölü bulundu. Buğdaycı’nın ölüm nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

Edinilen bilgiye göre Buğdaycı 1,5 ay önce girdiği cezaevinde dün 15.00 sıralarında rahatsızlandı. Buğdaycı, cezaevi revirinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Alp Buğdaycı kurtarılamadı. Buğdaycı’nın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Cenaze Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından ailesine teslim edildi.

Avukatından açıklama

Avukatı, Alp Buğdaycı’nın kalp krizi geçirmiş olabileceğini ifade ederken kulak ve alın bölgesinde kan olduğunu kaydetti. Buğdaycı’nın avukatı şunları söyledi:

Alp Buğdaycı ve Metin Kaçan’ın avukatlığını yaptım. Bu davada iki insana toplumsal linç uygulandı. Toplum kendi ahlakçı yapısını bunların üzerine kusup büyük bir cinnet derecesinde baskı uyguladı. Metin Kaçan bunun sonunda köprüden atlayarak intihar etti. Alp Buğdaycı da cezanın kesinleşmesi üzerine Metris Cezaevi’nde 1,5 ay önce teslim oldu fakat dün kalp krizi geçirmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı orada vefat ettiğini öğrendik. Hiçbir doktora gitmişliği yoktu, bugüne kadar hiçbir şekilde kalp problemi olmadı. Nedenini tam olarak bilemiyoruz, adli tıp raporunun 3 ay içerisinde açıklanacağı söyleniyor. Kesin bir şey şu anda söylenemiyor. Fakat her halükarda bu toplumsal baskının getirmiş olduğu bir cinnet, yaratmış olduğu stres ve buhran neticesinde her iki insanın da sağlık durumu bozuldu. Bu toplumsal bir linç. İçeride kendi vadesiyle mi öldü veya başka nedenlerle mi onu bilemiyoruz. Fakat bu konuda bir takım kuşkularımız vardı çünkü kulağında ve yüzünde kan izleri olduğu bilinmektedir. Kesin bir şey şu anda söylenemiyor. Bu toplumsal baskının getirmiş olduğu bir infaz biçimidir. Bazı cezaları toplum infaz edecekse yargılamaya gerek yoktur ve devlet bu tür suçlarla içeri aldığı insanları asla korumamaktadır. Bir mahkum devletin namusudur. Metin Kaçan öldüğünde de linç edilmemeliler diye bir sürü yazılar yazıldı.

Alp Buğdaycı kimdir?

Alp Buğdaycı, 21 Temmuz 1964’de doğdu.

1982-1985’de Ulusal Basın Ajansı’nda (UBA), United Press International’da (UPI), Türk Haberler Ajansı’nda (THA), ekonomi, belediye, içpolitika ve adliye muhabirliği yaptı.

TRT radyolarında spikerlik yaptı. TRT1’de yayınlanan Gökkuşağı programını hazırladı ve sundu. Özel televizyonların ilk haber spikerlerinden biriydi. Buğdaycı bir süre televizyonu bırakıp sinema-tiyatro-edebiyat çalışmalarına ağırlık verdi.

Buğdaycı, 2001 yılında spikerlik mesleğine geri döndü. Ama bu kez ekranda değil, mikrofonda. Seslendirme sanatçısı olarak sürdürdüğü meslek hayatı boyunca sayısız belgesel, reklam, tanıtım ve TV programı seslendirdi.