Eski Cemaat'çi Latif Erdoğan: Gülen Cemaat’ini MİT aracılığıyla ABD kurdurdu

Bir dönem Fethullah'in Gülen'in en yakınında yer alan isimlerden olan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu ileri sürdü.

Eski Cemaat'çi Latif Erdoğan: Gülen Cemaat’ini MİT aracılığıyla ABD kurdurdu

Bir Fethullah’in Gülen’in en yakınında yer alan isimlerden olan Yeni Akit yazarı Latif Erdoğan, Cemaat’in ABD tarafından kurdurulduğunu ileri sürdü. Latif Erdoğan, Gülen’in bir dönem Ankara’da “Vehbi Koç’un evinde Fuat Doğu’dan aldığı direktiflerle cemaat örgütlenmesine girdiğini” de iddia etti.

 

“Şeytanın ‘Gülen’ Yüzü” kitabının da yazarı olan gazeteci Latif Erdoğan Türkiye’nin Gündemi programında Didem Arslan Yılmaz’ın konuğu oldu. Latif Erdoğan, Gülen Cemaati’nin orduya hangi tarihte sızmaya başladığını ve orduda ne kadar etkin olduğu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Gülen Cemaati’nin bir dönem MİT tarafından destek gördüğünü belirten Latif Erdoğan, “Bu konuda kesin bir ifade kullanmak istiyorum. MİT, bir dönem Gülen Cemaati’ni destekledi. Cemaat’i, MİT aracılığıyla ABD kurdurmuştur” diye konuştu.

TSK içerisinde yüzde 80-90 civarında Gülen Cemaati mensubu askerin olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerine, “Bunlar, küçük yaşlardan itibaren ‘Ben kullanılmaya hazırım’ mantığında insanlar. Bu mantıkla yaşayan biri için her şey söylenebilir” dedi.

Latif Erdoğan, Gülen’in bir dönem Ankara’da “Vehbi Koç’un evinde Fuat Doğu’dan aldığı direktiflerle cemaat örgütlenmesine girdiğini” de söyledi. Bu sözler sosyal medyada da yankı uyandırdı.

Koç’tan açıklama yok

Latif Erdoğan’ın iddialarına Koç Grubu’ndan henüz bir cevap gelmezken, grubun kurucuları olan Vehbi Koç’la ilgili atılan bu iddiaya nasıl cevap vereceği ise merakla bekleniyor.