Eşcinsel çift için koruma kararı

Eşcinsel ilişki yaşadığı sevgilisi tarafından ilişkiyi bitirmek istediği için tehdit ve taciz edilen O. Ç. hakkında koruma kararı çıktı.

Eşcinsel çift için koruma kararı

Eşcinsel ilişki yaşadığı sevgilisi tarafından ilişkiyi bitirmek istediği için tehdit ve taciz edilen O. Ç. hakkında koruma kararı çıktı.  O. Ç. hakkında çıkan bu kararın, Türkiye’de eşcinsel bir ilişki için alınan ilk koruma kararı olma özelliği taşıyor.

pembehayat.org‘da yer alan habere göre, ayrılmak istediği sevgilisi tarafından sürekli olarak taciz ve tehdit edilen O.Ç. için durumu Pembe Hayat’a bildirmesi sonucu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na koruma tedbiri talepli suç duyurusunda bulunuldu.

Başvuru sonucunda Ankara Aile Mahkemesi, 6284 sayılı “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi” kanunu kapsamında 6 ay süreyle, tehdit eden tarafın O.Ç.’nin yaşadığı yere yaklaşmaması ve herhangi bir iletişim kanalıyla rahatsız etmemesi kararı aldı.

Bugüne kadar kanun koyucuların ve uygulayıcıların kanunu dar yorumlayarak normalde heteroseksüel ilişkilerde bu kanunu ve koruma tedbirini uyguluyor olmasına rağmen ilk defa eşcinsel bir ilişkinin tarafları açısından da kanunun geniş yorumlanması sonucu uygulama alanı doğdu. Eşcinsel çift için alınan bu karar emsal örneği taşıyor.