Esad: Suriye’deki savaş yeni bir dünya haritasını belirleyecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün İran İçişleri Bakanı Abdürrıza Rahmani Fadli ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Suriye’nin maruz kaldığı terör ve ülkesinin teröre karşı sürdürdüğü savaşın yeni bir dünya haritasını belirleyeceğini belirtti. Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin masaya yatırıldığı görüşmede bölge ve dünyayı tehdit eden terör, buna karşı mücadele ve iki... View Article

Esad: Suriye’deki savaş yeni bir dünya haritasını belirleyecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bugün İran İçişleri Bakanı Abdürrıza Rahmani Fadli ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Suriye’nin maruz kaldığı terör ve ülkesinin teröre karşı sürdürdüğü savaşın yeni bir dünya haritasını belirleyeceğini belirtti.

Suriye ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin masaya yatırıldığı görüşmede bölge ve dünyayı tehdit eden terör, buna karşı mücadele ve iki ülkenin birçok alandaki işbirliği ele alındı. Görüşmede bazı devletlerin ve kuruluşların çokuluslu tekfirci teröre desteği ile birlikte bölgedeki gerginliği tırmandırma girişimleri değerlendirilirken, Suriye’deki krizin çözümü ve terörle mücadelenin bu tür girişimler tarafından engellendiğine dikkat çekildi.

Suriye Devlet Başkanı Esad, “İran ve Rusya gibi dost ülkeler Suriye’nin beş yıla yakın süredir maruz kaldığı savaşa karşı mücadelesini pekiştirmiştir” derken terörle mücadelede sağlanan başarılarda bu devletlerin katkıları olduğunu ifade etti. Esad Suriye’nin maruz kaldığı terör ve ülkesinin teröre karşı sürdürdüğü savaşın yeni bir dünya haritasını belirleyebileceğini belirtti.

İran İçişleri Bakanı da ülkesinin Suriye’ye desteğinin sürekli ve ilkeli bir şekilde devam edeceğini, sürmekte olan savaşın tehlikeli sonuçlarının Suriye ve bölge sınırlarının ötesine geçtiğini belirtti.

Temaslarda iki ülke arasındaki anlaşmaların daha etkin bir biçimde hayata geçirilmesi için engellerin kaldırılması üzerine yapılan değerlendirmelerle birlikte, terörle mücadele konusunda yeni anlaşmalar imzalandığı bildirildi.