Esad: Suriye halkının zaferi, daha dengeli ve adil bir dünya oluşmasına yardım edecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran İslami Devrim yönetiminin Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kamal Kharrazi ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi.

Esad: Suriye halkının zaferi, daha dengeli ve adil bir dünya oluşmasına yardım edecek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 19 Mart 2016 Cumartesi günü İran İslami Devrim yönetiminin Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kamal Kharrazi ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmede Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye halkının ve müttefiklerinin terörizme karşı yürüttüğü mücadelenin zafere ulaşmasının, daha dengeli ve adil bir dünyanın oluşumuna katkıda bulunacağını belirtti.

Esad, kazanılacak zaferin, kendi bağımsızlıklarına bağlı ve kendi kaderlerini tayin etme zorunluluğunun bilinciyle yetişen insanların, emperyalistler ve onların ajanlarının halkın çıkarlarıyla ters düşen politikalarına karşı mücadelesini sağlayacağını vurguladı.

İranlı yetkililer ise, yabancı destekli teröristlerle hem politik hem de askeri düzeyde mücadele edilmesi konularında Suriye’yle birlikte durduklarını söylerken, İsrail, ABD ve müttefiklerinin ülkeyi istikrarsızlaştırmasının ve bölgedeki sınırların terörizm yöntemiyle değiştirilmesinin karşısında olduklarını belirtti.