Ertuğrul Özkök'ten 'Kabataş yalancısı' Kökçe'ye: "Ne istediyse verdiler" desene...

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, geçmişte Cemaat'i öven yazıları hatırlatılınca kızıp twitter'ı terk eden Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe'ye 'tavsiye'de bulundu.

Ertuğrul Özkök'ten 'Kabataş yalancısı' Kökçe'ye:

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, “Kabataş yalancısı” olarak da anılan Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe’ye, AKP-Cemaat ittifakı bozulmadan önce yazdığı “Cemaat okullarına güvenim tam. Gözüm kapalı çocuğumu veririm” sözlerinin hatırlatılması üzerine bir tavsiyede bulundu.

2013 Haziran Direnişi sırasında başörtülü bir kadının “Geziciler tarafından darp edildiği” iddiasının MOBESE görüntüleri ve polis raporuyla çürütülmesi nedeniyle adı “Kabataş yalancısı”na çıkan Star Gazetesi yazarlarından Halime Kökçe, “Cemaat” ile ilgili konuk olarak katıldığı TV programında geçmişte Fethullah Gülen ve Gülen Cemaati’ni öven tweet’lerinin sosyal medyada kendisine hatırlaması üzerine Twitter hesabını kapatmıştı.

Özkök yazısında, “Tabiatıyla bu tweet’in hatırlatılmasına çok sinirlenmiş ve ‘Bunlar şerefsizdir’ diye basmış feryadı. Yanlış strateji Halime Kökçe. Bunu diyenlere şöyle cevap vereceksin; ‘Neticede ben sadece çocuğumu veririm dedim. Oysa bu ülkede son 30 yılda devlet ve siyasetçiler, onlar ne istediyse verdiler. Siz gidin onlarla konuşun'” dedi.

Ertuğrul Özkök’ün bugünkü yazsının ilgili bölümü şöyle:

“Dün baktım Halime kızımıza bindiren bindirene…

Olay şu…

Star gazetesi yazarı Halime Kökçe, FETÖ’cülere sille tokat girişince, hınzırın biri de geçmişte attığı şu tweet’i hatırlatıvermiş:

“Cemaat okullarına güvenim tam. Gözüm kapalı çocuğumu veririm.”

Tabiatıyla o da bu tweet’in hatırlatılmasına çok sinirlenmiş ve “Bunlar şerefsizdir” diye basmış feryadı.

Yanlış strateji Halime Kökçe…

Çok yanlış…

Doğrusu şu. Bunu diyenlere şöyle cevap vereceksin.

“Neticede ben sadece çocuğumu veririm dedim. Oysa bu ülkede son 30 yılda devlet ve siyasetçiler, onlar ne istediyse verdiler. Siz gidin onlarla konuşun.””