Ertuğrul Özkök'ten çağrı: TSK'da kılıç envanteri yapılsın

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, bir çok generalin kılıcını 'bağlılık' bildirisi olarak Fethullah Gülen'e gönderdiği iddiası üzerine, orduda 'kılıç envanteri' yapılması çağrısında bulundu.

Ertuğrul Özkök'ten çağrı: TSK'da kılıç envanteri yapılsın

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, ordudaki bir çok generalin bağlılığını bildirmek için Fethullah Gülen’e kılıçlarını gönderdiği iddiası üzerine, TSK’da ‘kılıç envanteri’ yapılması çağrısında bulundu.

Ertuğrul Özkök, Star yazarı Ahmet Taşgetiren’in geçtiğimiz gün köşesinde yer verdiği bir mektuptaki iddiaları bugün kendi köşesine taşıdı. Fethullah Gülen’e gönderilmek üzere yazılmış “Cemaat abilerinden bir grup” imzası taşıyan mektupta, orduda aralarında generallerin de olduğu pek çok subaya Gülen’in rütbe ve çeşitli hediyeler verdiği, bunun karşılığında subayların da kılıçlarını ve yüzüklerini Gülen’e yollayarak biatlarını bildirdiği iddia ediliyor. Mektubun o bölümü şöyle:

“Tanımam dediğin ve onlar da itiraflarında seni tanımadıklarını söyleyerek harp hukukuna göre takiyye yaptıklarını düşündükleri şu ortamda hangi bir yalanı yazalım bilemiyoruz. O generaller bütün rütbelerini senin elinden almadılar mı? Sen her defasında onlara özel kalemler, saatler hediye etmedin mi? Onlar da sana yüzüklerini ve kılıçlarını hediye etmediler mi? Orta sınıf bir imamda bile bir sürü hediye kılıç varken sen nasıl hiçbirini tanımadığını söyleyebiliyorsun. Bütün o oramirallere sembolik olarak rütbeleri sen taktın. Yakalanan ve henüz deşifre olmamış yüzbaşı ve üzeri bütün rütbeliler senin yanına bir-iki defa gelenler tarafından bile görülmüş kişiler. Kaldı ki üst düzey görev yaptığı halde harcadığın şu an medyaya konuşan zatların da tanıdığı onlarca isimler var. Buna rağmen halen yalan, halen inkara devam ediyorsun”

Özkök’ten çağrı: Kılıç envanteri yapılsın

Mektupta yer alan iddialar üzerine Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’te köşesinden TSK’da ‘kılıç envanteri’ yapılması çağrısında bulundu. Özkök’ün yazısındaki o bölüm şöyle:

“Ahmet Taşgetiren dün Star gazetesindeki köşesinde Fetullah Gülen’e bir açık mektup yayınlandı.

Yazanların adı yok ama sanları var:

“Cemaat abilerinden bir grup”

Doğruysa çok ilginç bir iddiaları var.

Ordu içindeki birçok subay Gülen’e bağlılıklarını bildirmek için kılıçlarını ona göndermişler.

Demek ki orduda bir kılıç envanteri yapma zamanı gelmiş.

Belki cemaatin “kozmik odasına” bu kılıç müzesinden girilebilir.”