Ertuğrul Özkök "anlaşma şartlarını" açıkladı

Ertuğrul Özkök, Erdoğan ile barışma şartlarını açıkladı.

Ertuğrul Özkök

7 Haziran seçimlerine giden süreçte AKP’ye karşı HDP’yi parlatan ancak 1 Kasım seçimleri sonrasında AKP’nin tek başına iktidar olması ile yeniden çizgi içine dönen Hürriyet gazetesi başta olmak üzere Doğan Yayın Grubu’nun ağır ismi Ertuğrul Özkök’ten Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren’e destek geldi.

Bir süredir aralarında sürtüşme ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzeri çizildi söyleminin en büyük dayanaklarından olan Doğan Yayın Grubu’nun Erdoğan ile “anlaşma şartları” niteliğindeki yazısında Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ahmet Taşgetiren’in Erdoğan’a ilettiği “ülkeyi ileriye taşıyacak bir eğitim reformu hazırlandığı takdirde, aralarında Aydın Doğan’ın da bulunduğu bazı isimlerin destek vereceği” yolundaki mesajına ilişkin olarak, “Ben kendi payıma ‘kindar nesil’ iddiasından vazgeçildiği takdirde, Türk gençlerini ileriye taşıyacak, gelişmiş ülkelerle yarışacak bir nesli hedefleyecek reformlara bütün kalbimle destek vermeye hazırım” yorumunu yaptı.

Özkök’ten “Amerikan barışı” şartı

Özkök, “Şuna ben de eminim. Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir geminin kaptanlığını yapmaya karar verirse başarılı olur. Tanıdığım Aydın Doğan’ın da bu gemide olacağına eminim…” ifadelerini kullandı.

Özkök’ün Hürriyet’te “Kendi ülkesinde umutsuz istediği yerde istenmeyen” başlığıyla yayınlanan yazısının ilgili bölümleri, Erdoğan’ın patronlarla ve emperyalizmle ilişkilerinde yaşadığı sorunların Türkiye solunda dahi uyandırdığı heyecanı nasıl boşa düşürdüğünün ibretlik bir vesikasını oluşturuyor. Fransa’nın Cannes ve Saint-Tropez sahillerinde Türkiye’nin stresini atan Özkök’ün

Özkök yazısında, Türkiye’nin tarihte hiç görülmediği kadar kutuplaştığını dile getirirken “Müslüman ülkelerde” gençlerin yaşadığı umutsuzluktan bahsediyor. “Eğer iyi Müslümanlarsak” diye devam eden Özkök, Yeni Şafak gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren’in Erdoğan’a yaptığı kindar nesil yetiştirme hedefinden vazgeçerek “siyasallaştırılmamış” bir eğitim reformuna öncülük etmesi önerisini desteklediğini ve Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Aziz Sancar, Aydın Doğan, Ahmet Albayrak, Ethem Sancak, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol, Ali Nesin, Ömer Dinçer, Güler Sabancı, Avni Çelik, Mustafa Ruhi Şirin, TÜSİAD, MÜSİAD gibi kişi ve kurumların aynı gemiye bineceğini teyit ediyor.