'Darbe başarısız olsun diye yapıldı, iç savaş kapıda'

Araştırmacı yazar Erol Mütercimler, 15 Temmuz darbe girişiminin 'başarısız' olması için planlandığını ve Türkiye'yi bir iç savaşın beklediğini söyledi.

'Darbe başarısız olsun diye yapıldı, iç savaş kapıda'
Araştırmacı yazar Erol Mütercimler, 15 Temmuz darbe girişiminin ‘başarısız’ olması için planlandığını ve Türkiye’yi önümüzdeki 3 yıl içinde bir iç savaşın beklediğini söyledi.

TSK’daki ‘FETÖ’ yapılanmasının 15 Temmuz’daki darbe girişimi hakkında cevapsız pek çok soru işareti varlığını korurken, Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler darbe girişimi ve Türkiye’nin geleceği hakkında oldukça çarpıcı uyarılarda bulundu.

Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın ‘Medya Mahallesi’ programına katılan Erol Mütercimler, Türkiye’nin artık bir iç savaş tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, Erdoğan’ın gerginlik politikasını sürdürmesi halinde 2019-2020’de Türkiye’nin bir iç savaşa sürükleneceğini savundu.

‘Lahey’de yargılanabilir’

15 Temmuz darbe girişiminin ‘başarısız olması’ üzerine planlandığını söyleyen Erol Mütercimler, “Bu üç aşamalı bir plandı. Yeni dalgalar gelecektir. Hedeflenen Tayyip Erdoğan’ın Çavuşesku gibi (Romanya Sosyalist Cumhuriyeti’nin lideri) yok edilmesiydi. Ama bu plan tutmadı. Ancak Miloseviç (Lahey’de savaş suçu ile yargılanan Sırp lider) gibi olabilir. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanabilir” dedi.