Eroğlu’ndan Artvin halkına: Suçlusunuz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "o eylemcileri tespit edeceğiz cezalandıracağız."

Eroğlu’ndan Artvin halkına: Suçlusunuz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Şu anda hiçbir ağaç kesilmedi ama maalesef o eylemcileri tespit edeceğiz cezalandıracağız. Yolu kapatmak için ağaç kesmişler. İlk defa eylem yapanlar kesti ağaçları orada ormandan. Yolu kapatmak için. Hatta yakmışlar, onları tespit edip gerekli cezayı vereceğiz” dedi.

Madenciliğe değil vahşi madenciliğe karşı olduklarını belirten Eroğlu, Cerattepe’deki açık işletmeye izin vermediklerini belirtti. Madenlerin çıkarılması ve işlenmesi gerektiğini, bunun Türkiye Ekonomisi açısından önemli olduğunu söyleyen Eroğlu şöyle dedi:

“Artvin’de çıkarılacak olan bakır madeni için biz bir açık işletmeye müsaade etmedik. Galeri dediğimiz ne biliyor musunuz? Bir ağızdan girecek yeraltından bunu çıkaracak işletme orada yol da açmayacak. Mevcut yolu kullanarak belki iyileştirerek, teleferikle taşıyacak. Burada bakırın işlenmesi söz konusu değil. Sadece malzemeyi yeraltından galeri değimiz tünelden alarak teleferikle başka yere taşıyacak. Biz burada çevre ve ormanı korumak için gereken her şeyi yaptık. Daha başka tedbir almak gerekirse de alırız.”

Diğer yandan yaklaşık bir haftadır Cerattepe’de direnen halka her gün polis ve jandarmanın saldırısı devam ediyor.