Erhan Afyoncu "fermanı padişahtan", icazeti Bardakçı'dan aldı

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Erhan Afyoncu'ya eski program arkadaşı Murat Bardakçı'dan geldi.

Erhan Afyoncu

Yeni adıyla Milli Savunma Üniversitesi olan Harp Okulları Rektörlük görevine atanan Erhan Afyoncu ile ilgili tepkiler sürerken, Murat Bardakçı Afyoncu’ya sahip çıktı.

Habertürk televizyonunda geçtiğimiz yıllarda Afyoncu ile birlikte “Tarihin Arka Odası” programını yapan tarihçi Murat Bardakçı bugün Habertürk gazetesinde yazdığı yazıda atandığı görev için kendisinin çok uygun olduğunu ifade etti. Afyoncu’nun cemaat ilişkisi ile ilgili de, kendisinin “konusunda çok hevesli olduğu” için cemaat gazetesinde yazdığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Erhan Afyoncu’nun ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.

Bardakçı’nın yazısının ilgili bölümleri şu şekilde:

“- Tarihin Arka Odası sanki seyircilerin evinde sohbet ediliyormuşçasına rahat ve samimî üslûpta bir programdı… Senelerce devam eden böyle bir popüler yayına sürekli programcı olarak ilk defa bir üniversite hocası, yani Erhan katılma cesaretini göstermiş ve yayınlara benden fazla katkıları olmuştur. Programdaki samimiyetimizi başka türlü değerlendirmek ise sadece idrak fukaralığıdır!

Erhan’ın cemaatçilikle falan alâkası yoktur! Vakti zamanında bazı gazetelerde yazmış olmasının sebebi de belli gruplara mensubiyeti değil, konusuna hâkim olan bir uzmanın yazma hevesidir ve o gazetelerde daha kimler yazmamıştır ki? Üstelik programcılıktaki beraberliğimizi bozmak, yani onu başka yerlere transfer edebilmek için senelerce uğraşılmış ama Erhan aldığı harikulâde teklifleri her seferinde reddetmiştir! Bir yerlere mensup kişilerle program yapmamın hiçbir şekilde sözkonusu olmaması da, meselenin bir diğer tarafıdır!

– Ve, netice: Bu derece ilmî birikime sahip olan, şimdiye kadar binlerce talebe yetiştiren, pekçok idârî görevde bulunan, yüzlerce personeli olan bir fakülteyi idare eden Prof. Afyoncu gibi düzgün bir ismin Millî Savunma Üniversitesi’nin rektörlüğüne getirilmesi gayet yerinde bir karardır…”