Ergen aşıklar: Yandaşlar ve liberaller Obama'yı paylaşamıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisi yandaş ve liberal medya organları arasında büyük kavga çıkardı.

Ergen aşıklar: Yandaşlar ve liberaller Obama'yı paylaşamıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisi yandaş ve liberal medya organları arasında büyük kavga çıkardı.

Erdoğan’ın ABD’de karşılanma biçimi, resmi görüşmelere ilişkin belirsizlikler, Batı medyasında hala süregelen Erdoğan eleştirilerinin ardından bir tarafın Erdoğan’ı “dünya lideri” diye pazarlamasının altı boşalırken, bu eleştirilerin bir türlü somut karşılığının görülememesi de diğer tarafın Erdoğan’ı “istenmeyen adam” ilan edildiğini bildirme hevesini hep kursağında kalıyor.

Son olarak ABD Başkanı Barack Obama ile 50 dakikalık bir görüşme yapan Erdoğan’ın ynadaş medyada adeta bir “zafer” olarak pazarlanmaya başlandı. Yandaş gazetelerde “Cumhuriyet’e Obama şoku” başlığıyla verilen haberlerde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyaretinde ‘sıfır’ ilgi ile karşılanacağı umuduyla yatıp kalkan, ‘Türkiye düşmanları’ yine büyük bir şok yaşadı.” denildi.

Liberal ve Fethullah Gülen cemaatine yakın yayın organları da Erdoğan’ın ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı görüşmenin ardından yapılan açıklamadaki kelime sayısını Kerry’nin diğer görüşmelerine ilişkin yapılan açıklamalardaki kelime sayıları ile kıyasladı.

Türkiye’nin bir NATO ve Ortadoğu ülkesi olarak bulunduğu konumu hiçe sayarak ABD’nin Erdoğan’dan kolaylıkla vazgeçmeyeceği, bu tartışmaları daha fazla taviz koparmak için kullanacağı görülmeden yapılacak yorumların eksik kaldığı açık. Öte yandan, Erdoğan’ın “bağımsız bir dünya lideri” olmadığı da açık.

Zaten, yandaş ve liberal medyanın haberlerine şöyle bir baktığınızda ABD’ye en çok kimin yaranabileceği ve en iyi kimin hizmet edeceği yarışında oldukları da görülüyor.