Eren Erdem hakkında fezleke iddiası: Saksıları kim gönderdi?

Kapatılan Karşı Gazetesi'ne yönelik başlatılan paralel soruşturmasında CHP milletvekili Eren Erdem hakkında fezleke düzenlemeye başlandı.

Eren Erdem hakkında fezleke iddiası: Saksıları kim gönderdi?

Kapatılan Karşı Gazetesi’ne yönelik başlatılan Fethullah Gülen cemaati soruşturmasında CHP milletvekili Eren Erdem hakkında fezleke düzenlemeye başlandı. Savcı, şüphelilere gizli tanığın, “Belgeler saksıda ya da çikolata paketiyle gelirdi” itirafını soracağı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlık dosyası kapsamında yaptığı haberler nedeniye Karşı Gazetesi’ne yönelik operasyon düzenledi, 6 kişi gözaltına alındı. Gazetenin o dönemdeki genel yayın yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem için fezleke düzenlemeye başlayan başsavcılık 25 Aralık yolsuzluk ve hırsızlık olaylarına karşı yürütülen yeni yargılamalar için oluşturulan iddianamede yer alan gizli tanığın ifadelerini de ekledi.

O ifadelerde Erdem’in belgeler için  ‘Bu haberlerle cemaat, hükümeti düşürecek. Bu belgeler Erdoğan’ı Lahey’de yargılatır’ dediği ortaya çıkmıştı. TUSKON’un danışman firmasının belgeleri çikolatada ve saksıda göndererek ortaya çıktığı iddia edildi.

Paralel örgüt soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan eski Karşı gazetesi çalışanı 6 kişi ile 1 polis memuru Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.