Erdoğan'ın 'sattığı' İHH'ya Figen Yüksekdağ sahip çıktı: Kahramanca yola çıkanlar...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Mavi Marmara gemisinde ölen İHH üye ve destekçileri için 'kahramanca yola çıkanlar' dedi

Erdoğan'ın 'sattığı' İHH'ya Figen Yüksekdağ sahip çıktı: Kahramanca yola çıkanlar...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 2010 yılında İsrail saldırısıyla Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitiren İnsani Yardım Vakfı (İHH) destekçileri için ‘kahramanca yola çıkanlar’ ifadesini kullandı.

Yüksekdağ, partisinin 28 Haziran Salı günü gerçekleşen grup toplantısında, AKP’nin İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi için varılan anlaşmaya yönelik eleştirilerde bulundu.

Yüksekdağ, konuşmasında Mavi Marmara gemisinde İsrail’in saldırısı nedeniyle yaşamını yitiren İHH destekçileri için “Kahramanca yola çıkanlar” ifadesini kullandı. İHH’nın İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını kaldırmak için yola çıktığını öne süren HDP Eş Genel Başkanı, AKP’nin bu ‘yardım kuruluşu’nun taleplerini tersyüz ettiğini savundu. “Meydan meydan, miting miting dolaşıp Mavi Marmara’da İsrail’e karşı kahramanca yola çıkanların ölümünü kullandılar” diyen Yüksekdağ’ın sözleri sosyal medyada da tartışma yarattı.

AKP yandaşı İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH), Suriye’deki cihadçı çetelere TIR’larla silah ve lojistik yardım desteği götürmek üzere organizasyonlar düzenlediği biliniyor.

Erdoğan “bana mı sordunuz?” demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Ak Saray’da iftar yemeğindeki konuşmasında, İsrail’le yapılan anlaşmadan bahsederken isim vermeden İHH’yı (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) eleştirmiş, “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün başbakanına mı sordunuz” demişti.