VİDEO | Erdoğan uslanmıyor: Oraya Topçu Kışlası'nı inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi Eseri Tanıtım Programı'na katıldı

VİDEO | Erdoğan uslanmıyor: Oraya Topçu Kışlası'nı inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilen “Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi” toplantısında konuştu. Erdoğan, konuşmasında Topçu Kışlası projesini yapacaklarını yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Başkan’a da söylüyorum. Cesur olacağız. Özellikle Taksim’e o tarihi eseri yapacağız. Bir diğeri de maksem. Orda bir Selahattin Camii yerleşmesi lazım. Bir diğeri de AKM. Oraya dev bir operas binasını yerleştirmek suretiyle “bizim sanat anlayışımız bu” dememiz lazım”

“İnşallah devam eden ve hazırlıkları süren yeni projelerle İstanbul’u çok daha ileriye taşıyacağız. Ben Sayın Başkanıma söylüyorum, ‘Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Cesur olmamız gerekenlerden bir tanesi, bugün burada yine
söylüyorum, bir, Taksim’deki Gezi Parkı. Oraya o tarihi eseri inşa edeceğiz. Eğer tarihimize sahip çıkacaksak orada tarihi bir eser vardır, o tarihi eseri oraya yeniden kurduracağız ve adı bunun ister tarih müzesi olur, ister şehir müzesi olur, bunu orada yapmamız lazım.”

-“AKM binasının olduğu yere dev bir opera binası yapmalıyız”

https://www.youtube.com/watch?v=Fxc-N726IeU