Erdoğan'ın gezi korkusu bitmiyor: Terör gezi olaylarından daha büyük bir tehdit değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Nisan Avukatlar Günü dolasıyla Beştepe'de avukatları kabul etti.

Erdoğan'ın gezi korkusu bitmiyor: Terör gezi olaylarından daha büyük bir tehdit değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Nisan Avukatlar Günü dolasıyla Beştepe’de avukatları kabul etti.

Paralel yapılanma, gezi olayları ve terörün birbirini destekleyen yapılar olduğunu savunan Erdoğan, “Bu geçmişteki olaylar birbirinden bağımsız görünüyor ama hepsi birbirinin hareketidir. Şehit olan güvenlik güçlerimiz, sivil vatandaşlarımız olmasa, terör örgütünün eylemleri Gezi’den daha büyük tehdit değil’ diye konuştu.

Obama’yı da es geçmedi

Obama’nın eleştirileri ile alakalı ‘üzgün’ olan Erdoğan, konuşmasında bu konuya da değinmeden geçemedi.

“Obama’ya Twitter’dan ölüm tehdidi gönderen birisi 3 yıla mahkum oluyor. Özgürlükler ülkesi ya. Bana onca ölüm tehditleri oluyor, alsak alsak tazminat alıyoruz. Onu da avukat arkadaşlara ‘Bildiğiniz gibi yapın’ diyorum. Devlet olarak terör örgütüyle mücadeleyi hukuk, ahlak, adalet içinde yürütmezsek bizim için 3 günlük iştir. Şeytan’ın bile aklına gelmeyecek şekilde döşedikleri patlayıcılarla insanlıktan nasibini almadıklarını göstermişlerdir. Biz aslan gibi, mertçe davranmaya devam edeceğiz. Biz düşmanını arkasından vuran değil, göğüs göğüse vuran bir millet olduk. Bu milletin tarihinde alçaklık, soykırım yoktur. Terörle mücadele ederken, diğer sorunların henüz tamamen çözülmediğinin farkındayız. Paralel denen şer örgütü, tüm imkan ve gücüyle devlet ve milletimizin aleyhinde çalıştığını bilmenizi istiyorum. ABD’de bu yapının nasıl bölücü örgütü mensuplarıyla, Ermenilerle koyun koyuna olduğunu son ziyarette bizzat yaşadık. Pusuda bekleyen paralel yapı mensuplarının nasıl içlerindeki kini, husumeti ortaya döktüklerini gayet iyi biliyoruz. Yalanın, riyanın, sahtekarlığın en üst seviyeye çıktığı bu yapıya karşı daima teyakkuz içinde olmalıyız.
Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle aynı hedefleri paylaşanlar kinlerini, nefretlerini sergiliyorlar. Akademisyen, gazeteci kimlikli olarak terör örgütü emrine girenlerin elinde bombası, silahı olanlardan farkı yoktur.”