Erdoğan'ın eski mesai arkadaşından 'diploma' bombası

Erdoğan'ın diploma tartışması son hızıyla devam ediyor.

Erdoğan'ın eski mesai arkadaşından 'diploma' bombası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “diploması” gündemdeki yerini koruyor. CHP’nin üst üste verdiği soru önergelerine rağmen AKP ve Saray, hala sis perdesini aralamış değil.  Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç’in hazırlayıp sunduğu Basın Koridoru’nda “diploma” konusu da ele alındı.

AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener’den çarpıcı açıklamalar geldi.

Şener, “Erdoğan’ın diploması iki yıllık” dedi. Şöyle devam etti, “Erdoğan 2007 yılında Anayasa Mahkemesi’nin bu diplomayı kabul etmeyeceğini düşündüğü için aday olmadığını düşünüyorum” dedi. ŞEner, iki yıllık diploması olduğunu çok yakın bir isimden öğrendiğini belirtti.

Diploma tartışması devam ederken adaylık şartlarını sizlerle birkez daha hatırlatmış olalım. 40 yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim yapmış TBMM üyeleri ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları cumhurbaşkanı adayı gösterilebiliyor.

Aday olabilmek için aranan, yüksek öğrenim yapmış olma şartı, 2547 numaralı Yüksek Öğretim kanunun, 3 maddesi a bendinde şu şekilde tanımlanmıştır. “Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim – öğretimin tümüdür.”

Abdüllatif Şener’in kullanmış olduğu “Erdoğan’ın diploması iki yıllık” ifadesi, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı tartışmasına başka bir boyut kazandırmış oluyor.