Erdoğan'ın 'demokrasi nöbeti': Taksim'deki kışla isteseler de istemeseler de...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki evinin önünde destekçilerine seslendi.

Erdoğan'ın 'demokrasi nöbeti': Taksim'deki kışla isteseler de istemeseler de...

Üsküdar Kısıklı’daki evinin önünde konuşan Erdoğan, bundan önce bir çok kez toplantı ve gösteri yeri olmadığını söylediği Taksim’de kendisinin çağrısıyla toplanan kalabalıklara selam gönderip, ‘müjde’sinin olduğunu söyledi.

Erdoğan, şunları söyledi: “Taksim’deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak o da yapılacak. Orada bir tarih müzesi yapacağız, bir şehir müzesi yapacağız. Bitmez, şu andaki Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yere, yanındaki boşluk, arkasındaki boşluk tamamıyla orası yıkılacak ve Türkiye’nin ilk opera binasını da inşallah oraya yapacağız.”

Cami de yolda

Taksim Meydanı’na cami yapılacağını da söyleyen Erdoğan, “Bitmedi, üçüncü bir müjdemiz daha var Taksim’de, orada maksem var, maksem nedir biliyor musunuz? Suyun taksim edildiği yer, hani o böyle tarihi duvarlar var ya o duvarın tam arkasına da inşallah proje hazır Taksim Camisi’ni de oraya inşa edeceğiz. Taksim’in tamamını yayalaştıracağız. Bütün trafiği yerin altına alacağız. Taksim çok ciddi bir çekim merkezi haline gelmiş olacak. Bir kaç yıl içerisinde Taksim Meydanı bu kadar garip olmayacak, daha zengin olacak, daha güzel olacak, daha farklı olacak” diye konuştu.

İdama yeni vurgu

Sözleri ‘idam’ sloganlarıyla kesildikçe darbeye teşebbüs edenlere idam cezasının getirilebileceğini bir kez daha belirten Erdoğan, “Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devletinde siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Dolayısıyla halkın taleplerini bir kenara koyamazsınız. Halkın böyle bir talebi varsa, bunun görüşüleceği yer parlamentodur. Bunların, bu alçakların bombaladığı parlamentodan inşallah görüşülmek suretiyle inanıyorum parlamentodaki siyasi partiler, inanıyorum ki bu konuda en isabetli kararı alacaktır. Ve alınacak böyle bir kararda da onay merci olarak kararımı açıklıyorum. Ben bunu onaylarım” dedi.

Erdoğan, Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından Bakanlar Kurulu’nun toplanacağını ve ardından önemli bir kararın da açıklanacağını söyledi. Cumhurbaşkanı daha fazla detay vermedi.