"Erdoğan'ın CHP'lisi" Sayan'dan Akit'e mezhepçilik röportajı

Geçtiğimiz günlerde "Uzun Adam Gençlik Vakfı" adında bir vakıf kuracağını duyuran eski CHP'li Savcı Sayan, Akit gazetesine verdiği röportajda "CHP’yi Aleviler ele geçirdi" dedi.

Geçtiğimiz günlerde “Uzun Adam Gençlik Vakfı” adında bir vakıf kuracağını duyuran eski CHP’li Savcı Sayan, Akit gazetesine verdiği röportajda “CHP’yi Aleviler ele geçirdi” dedi.

CHP Kurultayının partide büyük bir rahatsızlığa yol açtığını ve ana muhalefet partisinin kısa bir süre içerisinde bölüneceğini iddia eden Sayan, “52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz. Bu anlayışla ‘Ben Türkiye’yi iyi günlere götüreceğim’ diyebilir misiniz?” diye konuşarak Alevilere nefret kustu.

Akit ve Sayan: Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’lisi” Savcı Sayan’ın aynı cümlede Alevilere, Hristiyanlara ve Kürtlere birlikte hedef gösterdiği hastalıklı beyanlarını Akit gazetesinde gündeme getirmesi ise şaşırtmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Sayan, Kılıçdaroğlu’nun Alevilik sorunu çıkarmada başrol oynayacağını belirtirken, “Kürt sorunu çözüldükten sonra Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle Türkiye’de bir Alevilik sorunu başlatılacak. Hiç Aleviyle Sünni arasında bir ayrım yok. Böyle ayrım yapanlara da biz karşıyız. Ama Kılıçdaroğlu bu bloklaşmada özel görevlendirilmiştir, orada bir koridor açmak istiyor.” diyerek AKP’nin Ortadoğu’da yürüttüğü mezhepçi savaş politikaların Türkiye’ye de taşınacağının sinyalini verdi.