Erdoğan'ın 4 metrelik heykeline alıcı çıkmayınca...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kocaeli'de yapılan heykeline alıcı çıkmayınca, elde kalan 'eser' yapıldığı atölyenin önünde sergilenmeye başladı.

Erdoğan'ın 4 metrelik heykeline alıcı çıkmayınca...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’de yapılan bir heykeline alıcı çıkmayınca, elde kalan ‘eser’ yapıldığı atölyenin önünde sergilenmeye başladı.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bir atölyenin sahibi heykeltıraş Nuh Açın, bir belediyenin siparişi üzerine Tayyip Erdoğan’ın 2 ton ağırlığında ve 4 metre yüksekliğinde heykelini yaptı. Ancak belediyenin heykeli almadığını söyleyen atölyenin sahibi heykeltıraş, “Bir ilçe belediyesinin siparişi üzerine yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykelini yaptım. Daha sonra ne arayan, ne soran oldu. Cumhurbaşkanımızın heykelini almadılar. Bende heykeli atölyenin önünde sergilemeye başladım” dedi.

‘Ne arayan ne soran oldu’

Karadeniz bölgesindeki bir belediyeden yaklaşık 2.5 ay önce Erdoğan’ın heykeli için sipariş aldığını söyleyen Nuh Açın, Erdoğan’ı sağ el işaret parmağıyla ileri gösterirken tasvir ettiği heykelini 1 aylık çalışma sonucunda tamamladı. 2 ton ağırlığında 4 metre yüksekliğindeki heykeli, darbe girişiminin ardından belediyenin almadığını belirten Nuh Açın şunları söyledi:

“Bir ilçe belediyesinden Sayın Cumhurbaşkanımızın heykelini yapmak için 2.5 ay önce bir sipariş aldım. 1 aylık çalışma sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heykelini yaptım. Heykel 4 metre boyunda ve 2 ton ağırlığında. Biz heykeli bitirinceye kadar memleket karıştı darbe teşebbüsü oldu. Bundan da son derece üzgünüz. Bu heykel de bu olaylar sonrasında bende kaldı. Daha sonra ne arayan, ne soran oldu. Cumhurbaşkanımızın heykelini almadılar. Heykeli galerinin önüne koydum. Fakat fotoğraf çekilmeye gelenler, soru sormak için gelenler çok oluyor.”