Erdoğan'dan "yürekli" çıkış: Artvinlilere "yavru Gezici" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korkulu günlerini unutmuş gözüküyor. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, gerici Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Artvinlilere "yavru Gezici" diye hitap etti.

Erdoğan'dan

1 Kasım seçimlerinden sonra 2013 yılında yaşanan Haziran Direnişi’nden sonra yaşanan “türbülansın” atlatıldığını yazmak için yarışan AKP’li gazetecilerden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da korkulu günlerini unutmuş gözüküyor. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde, gerici Ensar Vakfı Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Artvinlilere “yavru Gezici” diye hitap etti.

Erdoğan, her cümlesiyle daha gerici çağrılar yaptığı konuşmasında, “Dinsize de hizmet verdik, dindara da hizmet verdik. Hedefimiz dindar nesildi çünkü bitaraf olan bertaraf olur.” derken Ensar Vakfı’nı da “Her geçen yıl daha büyüyerek, şube sayısı şu anda 165’e ulaşan Ensar Vakfı ile bu mücadelemizi başarıya ulaştıracağız.” sözleriyle övdü.

Yeni imam hatip projesini duyurdu

İmam hatip okulları için projelerinden bahseden Erdoğan, “Geçenlerde Milli Eğitim Bakanımıza da söyledim, fakat bugün bir şeyi ısrarla söyleyeceğim. Bizim imam hatiplerde proje kollarımız var. Bunlarda seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yar doçlarımız imam hatiplere müdür olmazlar mı? Nerden çıktı bu diyebilirsiniz. Bunu örnekleri başka okullarda var. Ben de teklif ediyorum. Bazı profesörlerimiz çıksın ben varım desin, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın ‘ben imam hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım’ desin. İşte reform budur.” diyerek eğitimde yeni bir gericilik dalgasını da duyurmuş oldu.

Artvinlilere “yavru Gezici” dedi

Erdoğan, konuşmasını darbelere getirirken Haziran Direnişi’ni unutarak, “Bütün bu ilerlemelere rağmen karşımızdakiler rahat durmuyor. Bu ülkenin ve milletin değerlerini istemeyenlerin saldırıları bitmedi. Önce İstanbul’da Gezi olayları denilen bir provakosyanla karşımıza çıktılar. Zannetmeyin ki bu Türkiye’de planlandı. İçerisi- dışarısı bunlar beraber planlandı. Şimdi de Artvin’de Cerattepe vakası çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da yavru Geziciler’dir.” diye konuştu.

Erdoğan sözlerini “Görünüşte 3-5 ağacın kesilmesine karşı çıkmak için başlatılan eylemler de öyle bir çevre felaketi yarattılar ki, yürüyüşlerde ‘hala anlamıyor musunuz, mesele ağaç değil’ diyerek niyetlerini ortaya koydular. Bu provakasyon amaçlarına ulaşmadan hızını kesti.” diye sürdürdü.