Erdoğan'dan üçüncü darbe açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'daki bir açılış konuşmasında 'yeni darbe' iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan üçüncü darbe açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘yeni darbe’ iddialarına ilişkin, “Şimdi 3. darbe gelecekmiş. Bir tane ukala kendini bilmez, köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a karşı darbe olabileceğini 15 Temmuz’dan 4 ay önce yazan ABD’nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı eski Pentagon çalışanı Michael Rubin, 3. bir darbenin gerçekleşeceğini ve bunun Erdoğan’ın canına mal olabileceğini öne sürmüştü.

Musul operasyonu

Erdoğan, Musul operasyonuna ilişkin olarak, “Biz koalisyon arasında yer almakta kararlıyız. Türkiye’yi istemiyorlarsa b, o da olmuyorsa c planımız devreye girer” dedi.

Yeni uygulamalar geliyor

Erdoğan, darbe girişiminin arkasından hız kazanan ‘FETÖ’operasyonlarında da yeni adımlar atılacağını söyleyerek, “Ne diyordum meydanlarda, tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet! Aynen böyle oldu mu, oldu! Ama bir şey daha diyordum, inlerine gireceğiz diyordum, girdik mi, ama daha bitmedi. Daha devam ediyor. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. O adımları da atacağız, fazla sürmez.” diye konuştu.