Erdoğan'dan "Ne demokrasisi ya" çıkışı

Erdoğan, yaptığı konuşmada; "Batı demokrasi diyor, ne demokrasisi ya" dedi.

Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetinine yaptığı konuşmada; “Batı demokrasi diyor, ne demokrasisi ya” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti.

Erdoğan, Elazığ ve Bitlis’teki saldırılarla ilgili olarak, “Son günlerde yaşanan terör olayları vesilesiyle, şu hususu paylaşma istiyorum. Türkiye aynı saiklerle hareket eden terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

– Zaman zaman bazı dostlar bize şunu tavsiye ediyor, cepheyi büyütmeyelim. Biz bu mücadeleyi satıhta yapıyoruz belli bir hatta değil. Neresi olursa… Suriye’nin kuzeyinde YPG saldırıları var şu anda, bize tehdit oluşturuyor. Batı bunu farkında değil.

“Türkiye’yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye’de meseleleri oldu bittiye getirmek isteyenlere…”

– Türkiye’yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye’de meseleleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu söylüyoruz: Biz her şeyin farkındayız. Suriye’nin kuzeyi konusunda verilen taahhütlerin yerine getirilip getirilmediğini de takip ediyoruz.

– Türkiye terör örgütleriyle mücadele noktasında tecrübeler ve yaşadığı krizler ışığında köklü bir yeniden yapılanma sürecindedir. Bir musibet bin nasihatten evladır.

“15 Tammuz İslam dünyasının son imtihanıdır”

– Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişimi İslam dünyası bakımından son imtihan mahiyetindedir. Batılı ülkelerin ikircikli tutumunu tasvip etmesek de anlayabiliyoruz. Burada bir darbe yapılıyor. Demokrasiye karşı yapılıyor. Bu darbe yapıldığı halde bize akıl veriyorlar.

– Geçmiş olsun dedikten sonra, ‘birçok asker, memur görevinden alınıyor, bunu anlamıyoruz endişelerimiz var’ diyorlar, şimdi buna ne diyeceksin? Siz işinize bakın diyoruz. Biz işimiz, biliyoruz. Çünkü bunlar şimdiye kadar emir kulu bulmuşlar karşılarında. Biz kula kul olmayacağız.

– Bütün bunlar olurken İslam dünyasının birkaç örnek dışında böyle bir tavır içinde olmasını da anlayabilmemiz mümkün değildir. Kimin ne hesap içinde olduğunu biliyoruz. Gün ola harman ola. İslam dünyasındaki toplumların kalplerinin bizimle attığını biliyoruz.

Rusya’nın suçlamalarını unuttu: Bize IŞİD’e yardım ediyorsunuz diyenler önce aynada kendilerine baksın

– IŞİD şu anda İslam’ı tamamen kötüleyen bir örgüttür. Bize IŞİD’e yardım ediyorsunuz diyenler önce aynada kendilerine baksın. Çünkü bunu söyleyenler IŞİD’e yardım edenlerdir. İslam dünyası silah tüccarlarının bir pazarı haline gelmiştir. Güneş nasıl balçıkla sıvanmazsa ne yaparlarsa yapsınlar medeniyetimizin ışığını da söndüremeyeceklerdir.

– Müslümanlar kendileri bu örgütlerin önünü kesemediği için İslam dünyası dışı güçlerin müdahalesine açık hale geliyor. Müslüman feraset sahibi olmak zorundadır. “Zor oyunu bozar” derler. Bu oyunu bozmazsak daha çok Müslümanın Müslümana yaptığı zulümlerin ahını çekeriz.

“Ne demokrasisi ya?”

– Bir yavrumuz bir tankın altından çıkıyor başka bir tankın altına atıyor kendisini. Ben onlara hayran kalıyorum. TBMM ilk defa uçaklar tarafından bombalanmıştır. Ve Batı demokrasi diyor. Ne demokrasisi ya?

– Almanya’da toplantı yapılacak darbeye karşı, cumhurbaşkanımız da video konferansla katılsın diye müracaat ediyorlar. Yerel mahkeme hayır diyor. Anayasa mahkemesi 2 saat içinde o da hayır diyor.