Erdoğan'dan Kadıköy Belediyesi'ne: Bu zihniyeti lanetliyorum!

Erdoğan, “Bazı belediyelerin ve partilerin güya kadın günü için düzenledikleri kampanyaları görüyoruz. Bu topraklara yabancı olan bu zihniyeti lanetliyorum” sözleri ile Kadıköy Belediyesi’nin afişlerini hedef aldı.

Erdoğan'dan Kadıköy Belediyesi'ne: Bu zihniyeti lanetliyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş’in Dünya Kadınlar Günü toplantısında konuştu. Konuşmasında kadın hakları için verdikleri ‘mücadele’den bahseden Erdoğan, “Bazı belediyelerin ve partilerin güya kadın günü için düzenledikleri kampanyaları görüyoruz. Bu topraklara yabancı olan bu zihniyeti lanetliyorum” sözleri ile Kadıköy Belediyesi’nin afişlerini hedef aldı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. İnsanoğlu kadına hak ettiği değeri vermek zorundadır. Kadına haksızlık etmiş olan bütün insanlığa haksızlık etmiş olur. Dünyanın her yerinde zalimlerin karşısında mazlumların yanındaysak adalet için onurları, haysiyetleri, hakları için mücadele eden tüm kadınların da sonuna kadar yanındayız.

Eşit işe eşit ücret dedik. Bunu uygulamaya biz koyduk. Medeni Kanun’da, İş Kanunu’nda, Ceza Kanunu’nda, Gelir Vergisi, Belediye’ye, İşsizlik Sigortası Kanunu’nda kadınlarımızı koruyacak özel maddeler koyduk.

Ben nüfusunun yüzde 92’sinin il ve ilçe merkezlerinde yaşadığı bugünkü Türkiye nüfusunun yüzde 70’nin köylerde yaşam için özellikle geçtiğimiz 14 yıl da çalışanların özellikle de kadınların haklarını korumaya yönelik çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Anayasa’dan başlayarak yasalardaki yönetmeliklerdeki düzeltmeleri baştan sona elden geçirerek kadınlarımızın haklarını gözeten yeni bir mevzuat yapısı oluşturduk. Bu daha önceleri yoktu, biz yaptık.

Eğer başında ötürü varsa üniversiteye, okullara, devlet dairelerine, işe almadılar, yok saydılar. Ayrımcılığın ta kendisi bu, bunu yaptılar. Bazı belediyelerin ve partilerin güya kadın günü için düzenledikleri kampanyaları görüyoruz. Bu topraklara yabancı olan bu zihniyeti lanetliyorum. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları, kadını kendi ideolojilerine köle yapmaktır. Ailesinden, mahallesinden, toplumundan, değerlerinden kopararak savunmasız bıraktıkları kadına özgürlük diyenler aslında nesillerimizi hedef alıyorlar. Başında örtü var, başında örtü yok diye ayrıma nasıl tabi tutarsın? Başında örtü varsa kadın değil, başında örtü yoksa kadın denebilir mi? İşte bunu biz değiştirdik.

Kadıköy Belediyesi’nin 8 Mart için hazırladığı afiş:

kadikoy-belediyesind-dec55a6fdcab4882ef2a