Erdoğan'dan Erdoğan'a: İşsizlik yüzde 11'in üzerinde, bu ülke bu hale düşmeli mi?

14 yıldır Türkiye'yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklanan %11'in üzerindeki işsizlik oranına tepki gösterdi.

Erdoğan'dan Erdoğan'a: İşsizlik yüzde 11'in üzerinde, bu ülke bu hale düşmeli mi?

14 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP iktidarının lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açıklanan %11’in üzerindeki işsizlik oranına tepki gösterdi. 2003-2014 yılları arasının AKP Türkiyesinde bizzat Başbakan olan Erdoğan’ın tepkisi, “muhalefet liderliğine de mi soyunuyor” yorumlarına yol açtı.

Erdoğan’ın tuhaf  sözleri şu şekilde:

“Şu anda işsizlik yüzde 11’in üzerinde bu ülke bu hale düşmeli mi? Bize lazım olan nedir, yatırımdır, üretimdir, istihdamdır, ondan sonra rekabettir. Yatırım olması için girişimcinin imkanları yakalaması lazım. Bu bankacılık sistemi kredi noktasında gereken desteği vermiyor, çok yüksek faizle veriyor. Girişimci mümkün değil diyor. Girmişse ödemeler yapılamayınca geri çağırmalar başlıyor. Böyle kalkınabilir miyiz? Bunlar adil yapılırsa millet inanıyorum ki buradan fırsat yakalar. Sonun isyan eder, eğer yapılmazsa.”

“Faizleri indirin”

Erdoğan, bankacılara da seslenerek “Lütfen faizleri indirin” dedi. “Uluslararası camiada para münasebetinde hep doların baskısı altında kalmamalıyız” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bakıyorsunuz, dolarizasyonları idare edenler durdukları yerde çok ciddi paralar kazanıyorlar. Ben de dedim ki yeni bir adım atalım, altın borsasını güçlendirelim. Altın borsası üzerinden münasebetlerimizi geliştirelim. Bu konuda ilgili kurumlarımız Merkez Bankası başta olmak üzere daha çok çalışmalı” diye konuştu. Erdoğan konuşmasında Merkez Bankası’nın faiz oranlarına yönelik olarak “Tokatı ben yiyeyim, sefayı o sürsün yok öyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın o konuşması:

https://www.youtube.com/watch?v=9Y7KGIRQhMc