Erdoğan’dan bir “kehanet” daha: PYD Rusya’da canlı bomba eylemi yapar

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde konuşan Tayyip Erdoğan, "Şimdi buradan Rusya'yı uyarıyorum. Sanıyorlar ki PYD'ye biz ofis açtık bize bir şey yapmazlar. Aldanıyorlar. Rusya'da da eylem yaparlar" dedi.

Erdoğan’dan bir “kehanet” daha: PYD Rusya’da canlı bomba eylemi yapar

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde konuşan Tayyip Erdoğan, “Şimdi PYD’ye destek olan ülkelere sesleniyorum. Çıkar çatışmasına girerseniz bunlar gelir aynı DAEŞ gibi canlı bomba eylemi yapar. Şimdi buradan Rusya’yı uyarıyorum. Sanıyorlar ki PYD’ye biz ofis açtık bize bir şey yapmazlar. Aldanıyorlar. Rusya’da da eylem yaparlar” dedi.

Tayyip Erdoğan, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Belediye Meydanı’ndaki toplu açılış törenin de konuşma yaparak “Toprağın şehit kanıyla sulanması lazım”  sözleriyle savaşı yüceltirken, tapu işlemleriyle ilgisini de arsa ve arazi arasındaki farkı açıklayarak dile getirdi.

“Tapuda bir arsa vardır bir de arazi vardır”

“Kuru toprağa vatan diyemezsiniz. Tapuda bir arsa vardır bir de arazi vardır. Bir toprağın vatan olması için onun şehit kanıyla sulanması lazım. Bizim bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Rengini şehitlerin kanından almıştır.” ifadelerini kullanan Erdoğan “Ülkemizi ve milletimizi hedef alan saldırıların bu derece artması Türkiye’yi hedeflerinden kopartıp, yeniden kendi içine kapatma amacına yöneliktir.” dedi.

“Belçika’yı da uyarmıştık”

Belçika’yı da “uyardığını” belirten Erdoğan, “PKK bitmek üzere. Yaptığı eylemler bunu gösteriyor. Dünya PKK’nın gerçek yüzünü görmeye başladı. DAEŞ terör örgütü ama PYD farklı demek olmaz. Belçika’da canlı bomba eylemi yapanların DAEŞ olması sizi aldatmasın. Daha öncede Belçika’yı uyarıyorduk. Netice ortada. Şimdi PYD’ye destek olan ülkelere sesleniyorum. Çıkar çatışmasına girerseniz bunlar gelir aynı DAEŞ gibi canlı bomba eylemi yapar. Şimdi buradan Rusya’yı uyarıyorum. Sanıyorlar ki PYD’ye biz ofis açtık bize bir şey yapmazlar. Aldanıyorlar. Rusya’da da eylem yaparlar.” dedi.