Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüne ilişkin iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Bahoz Erdal' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, PKK liderlerinden Bahoz Erdal hakkında açıklama geldi. Anadolu Ajansı, Suriye’de rejime karşı savaşan cihatçı gruplardan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi’ye dayandırdığı haberinde, Bahoz Erdal ve korumaları ile birlikte 8 kişinin yer aldığı aracın vurulduğunu ve Bahoz Erdal’ın öldüğünü duyurmuştu.

‘Teyidine yönelik çalışmalar sürüyor’

TSK bu iddiayı doğrulamazken, PKK’den haberleri reddeden bir açıklama gelmişti. Bahoz Erdal’ın durumu hakkında bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Polonya’daki NATO Liderler Zirvesi dönüşünde, geziye katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bahoz Erdal’la ilgili olarak, “Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor” açıklamasını yaptı.

Hürriyet gazetesinden Verda Özer’in haberine göre; Erdoğan, “Bize ulaşan bilgiler de bu yönde. Suriye tarafında, 14 kişilik bir ekiple birlikteyken öldürüldüğü biçiminde bilgiler söz konusu. Bu yöndeki haberlerin teyidine yönelik çalışmalar halen devam ediyor” dedi.