Erdoğan'dan Almanya'ya tehdit: Delikanlı olun ciğerimi yiyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM 23. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Erdoğan'dan Almanya'ya tehdit: Delikanlı olun ciğerimi yiyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM 23. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Almanya’nın skandal 1915 kararına ilişkin, “Ya gündeminizdeki gelişmeleri hakkaniyetli bir şekilde savunun ya da Avrupa’nın önünde bir set olmaktan çıkar sizi dertlerinizle başbaşa bırakırız. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini sürmeyin. Delikanlı olun benim ciğerimi yiyin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, “Hala Gezi olaylarına ağaç meselesi diye, 17-25 Aralık darbe girişimine hukuk operasyonu diye, bölücü terör örgütünün eylemlerine demokratik tepki diye bakanlar varsa, izanından şüphe ederim. Alman Parlamentosu’nun aldığı son karar da bu zincirin son bir halkasıdır.” dedi.

Konuşmasında Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı da değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de dile getirdiği Ermenileri Türkiye’den sınır dışı etme tehdidini yineledi. Erdoğan, “Umarım Ermeniler de bu gerçeğin farkına varırlar ve kendilerini kullandırmaktan vazgeçerler. Şu anda ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Bunların yarıya yakını bizim vatandaşımızdır. Şu anda bizim ülkemizde yaşıyorlar, burada çalışıyorlar ama bir de bizim vatandaşımız olmayan bir o kadar da şu anda Türkiye’de Ermeni var. Biz eğer bu noktada böyle bir hassasiyeti gözetmemiş olsak şu anda bizim vatandaşımız olmayan Ermenileri biz niye ülkemizde tutalım? Şu anda Avrupalıların yaptığı gibi biz de onları Ermenistan’a göndeririz.” diye konuştu.

Erdoğan daha da ileri giderek üstü kapalı olarak Türkiye’deki mültecileri de Avrupa’ya gönderme tehdidinde bulundu. “Ya gündeminizdeki gelişmeleri hakkaniyetli bir şekilde savunun ya da Avrupa’nın önünde bir set olmaktan çıkar sizi dertlerinizle başbaşa bırakırız.” diyen Erdoğan “Ya bu meseleyi adaletli bir şekilde çözeceğiz ya biz kendi yolumuza kendimiz devam ederiz.” sözlerini kullandı.