Erdoğan’dan akademisyenlere: Aydın müsveddesi, cahiller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan akademisyenlere sert bir dille saldırarak hedef gösterdi.

Erdoğan’dan akademisyenlere: Aydın müsveddesi, cahiller

8. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Barış İçin Akademisyenler” bildirisine imza atan akademisyenlere sert bir dille saldırarak hedef gösterdi.

Bildiriye imza atan akademisyenleri ihanetler suçlayan Erdoğan, “Terör örgütünün eylemlerinin yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir. Sokakları kazıp, hendeklerle barikatlayan, yollara menfezlerle bombalar döşeyerek insanımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. Tüm bu gerçeklere rağmen, kendilerine akademisyen diyen güruh bildiri yayınlayıp devleti suçluyor” diye konuştu.

“Kürt sorunu yok” konuşmasını tekrarladı

Türkiye’de Kürt sorunu değil, terör sorunu olduğunu belirten Erdoğan “Terör örgütünün eylemlerinin yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir. Sokakları kazıp, hendeklerle barikatlayan, yollara menfezlerle bombalar döşeyerek insanımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. Tüm bu gerçeklere rağmen, kendilerine akademisyen diyen güruh bildiri yayınlayıp devleti suçluyor” diye konuştu.

Chomsky’yi Türkiye’ye çağırdı

Erdoğan, “Bu aydın müsveddeleri kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri, siz karanlıksınız karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler oraların adresini bilemeyecek kadar karanlık ve cahilsiniz. Ama bizler kendi evimizin yolu gibi biliriz” dedi.

Yabancı akademisyenleri de Türkiye’ye davet eden Erdoğan, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5. kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diye konuştu ve özellikle Prof. Dr. Noam Chomsky’yi Türkiye’ye davet etti.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/12/1128-akademisyenden-baris-cagrisi/