Erdoğan'dan açıklama: Rusya ile mutabakat konusundaki kararlılığımız devam edecek

Rusya Büyükelçisi'nin öldürülmesi ile ilgili Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı.

Erdoğan'dan açıklama: Rusya ile mutabakat konusundaki kararlılığımız devam edecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya Büyükelçisi Aleksey Karlov’un katledilmesi sonrasında açıklama yaptı. Açıklamadan satır başları şu şekilde:

-Rusya Devlet Başkanı Putin’le olayı değerlendirdik. Tüm ilgili arkadaşlarla olayı yakından takip ediyoruz. Putin’in şahsında tüm Rus halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Bu saldırı Türk Rus ilişkilerini bozmaya yönelik bir provokasyondur. Rusya da Türkiye Cumhuriyeti de irade sahibidir. Provokasyona gelmeyiz. Rusya ile görüşmelerimizde daha fazla yakınlaşma konusunda mutabık kaldık.

-Sayın Putin’le görüşmemizde Büyükelçiliğe dönük güvenlik önlemlerinin arttırılmasını talep etti. Karlov’un cenazesini de kendi gönderecekleri uçakla aldıracaklar. Soruşturmanın ortak yürütülmesi konusunda Rusya’nın talebi var. Bizim açımızdan bu konuda hiç sıkıntı yok.

-Başta İçişleri Bakanımız olmak üzere yakın takipteyiz. Katil Mevlüt Mert Altıntaş İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu ve 2,5 yıldır çevik kuvvette görevli.

-Bu meseleyi kendine yontmaya çalışanları biliyoruz. Olay tüm boyutlarıyla araştırılmaktadır. Bu saldırıyı Türk Devleti’ne ve Türk milletine yönelik bir saldırı olarak görüyorum. Bu Türk Rus ilişkilerine dönük yapılmış bir provokasyondur.

-Halep’teki zulmü durdurma olayı Rusya ile Türkiye dayanışmasının bir ürünüdür. Bunu devam ettirme kararlılığımız var. Rusya ile Türkiye ilişkileri konusunda bir ihtilaf söz konusu değildir.

-Putin’le mutabık kaldığımız gibi ortak soruşturma komisyonu kurulacak, güvenlik tedbirleri arttırıldı, Karlov ile ilgili bütün atılacak adımlar ailesi ile görüşerek sürdürülmektedir, en hızlı şekilde Karlov’u Rusya göndereceğiz.

-Rusya ile ilişkilerimiz çok önemli. Bunu bozmaya çalışanlara sesleniyorum: Boşa bekliyorsunuz. Mutabakat konusundaki kararlılığımız devam edecek.