Erdoğan'ın yeni hedefi Erol Evgin: Bunlar ne cins adamlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'in yeni hedefinde pop müzik sanatçısı Erol Evgin vardı.

Erdoğan'ın yeni hedefi Erol Evgin: Bunlar ne cins adamlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın “Türkiye’nin 3000 yılından önce AB’ye katılması mümkün gözükmüyor” sözlerine yanıt verdi.

İngiltere’nin yarın Avrupa Birliği’nde (AB) kalıp kalmama konusunda sandık başına gideceğini anımsatan Erdoğan, Cameron’ın Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarına “Biz bir araya geldiğimizde öyle demiyordun Cameron” sözleriyle tepki gösterdi.

Yarın İngiltere yapılacak referandumun sonucunu da ‘açıklayan’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben şimdiden size söyleyeyim, (AB’den) çekilme kararı çıkmayacak” dedi.

Türk halkının Müslüman olduğu için Türkiye’nin AB’ye alınmadığını söyleyen Erdoğan, İngiltere’deki gibi bir referandumunu yapabilecekleri sinyalini verdi:

“İngiltere gibi kamuoyu yoklamasına gideriz. Halkımıza ‘AB ile müzakerelere devam mı, tamam mı?’ diye sorarız. Referanduma gidebiliriz.”

Erol Evgin’e çattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pop müziği sanatçısı Erol Evgin’e de tepki gösterdi ve “Sen sanatçı olsan ne olur?” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Erol Evgin, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter’e verdiği söyleşide, “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözlerine gelen eleştirilere yanıt vermişti.

Evgin, “Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum” diye konuşmuştu.

Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezuniyet töreninde bu sözlerle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erol Evgin’e, “Çıkmış bir tanesi kalkıyor diyor ki, bu muhtarların seçilmesini yanlış buluyorum, herkesin oyu geçerli olmamalıdır, milletin içinde de böyle tefrike gidenler var. Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin” diye konuştu.