Erdoğan’a yalakalıkta sınır tanımadı: O her şeyi görendir

Metin Külünk, “Recep Tayyip Erdoğan bu yüzyılın Yavuz Sultan Selimidir. Onun kıymetini bilin” dedi.

Erdoğan’a yalakalıkta sınır tanımadı: O her şeyi görendir

THY’de grev yasağı getirmek isteyen ve Erdoğan’a yönelik ‘çıkışlarıyla’ tanınan AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, halifeliği Osmanlı’ya getiren padişah Yavuz Sultan Selim ile kıyasladı. Külünk “Recep Tayyip Erdoğan bu yüzyılın Yavuz Sultan Selim’idir. Onun kıymetini bilin” dedi.

AKP’li Metin Külünk partisinin Zonguldak’ta düzenlenen toplantısına katıldı. Külünk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilen büyük yetkilerin olduğunu, başkanlık sistemine geçilmesi takdirde bu yetkilerini kaybedeceğini, Erdoğan’ın bir insanın dünya gözüyle görebileceği her şeyi gördüğünü söyledi.

Metin Külünk, “Anayasa’nın 104. maddesinde Cumhurbaşkanı’nın yetkileri… Bu kadar bu yetkiyi bir insana niye devredelim. Derdi ne? Cumhurbaşkanımızın derdi ne? Güçse güç, itibarsa itibar. Bir insanın dünya gözüyle görebileceği her şeyi gördü. Tarihin en kritik dönemindeyiz. Türkiye bu parlamenter sistemle gelecek yüzyıla çıkamaz. Beka meselemiz beka. Dünya yeniden şekilleniyor, coğrafya yeniden şekilleniyor. Türkiye mutlaka tek başlı, demokratik, güçlü bir devlet yönetimine kavuşması lazım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Yavuz Sultan Selim’e benzeten AK Partili vekil, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye bu iki başlı sistemle gidemez’ Türkiye Parlamenter sistemle, hele Meclis’teki iç tüzükle bir yere gidemez. Türkiye’nin uçak yapmasına, gemi yapmasına, zengin bir ülke olmasına engel olmak istiyorlar. Çünkü Türkiye’nin fıtratı ve genetiği güçlü liderlerle sıçrama yapmıştır. Örnek mi? Alparslan’a bakın, örnek mi? Fatih Sultan’a bakın, örnek mi? İkinci Murat’a bakın. Örnek mi? Osman’a bakın. Örnek mi? Kanuni’ye bakın. Dikkat edin. Tarihimiz hep güçlü liderlikler olduğu dönemlerde sıçramıştır. Recep Tayyip Erdoğan bu yüzyılın Yavuz Sultan Selim’idir. Onun kıymetini iyi bilin. Onun kıymetini iyi bilin. Çok açık söylüyorum. Erdoğan’ı anlamak yüzyılı anlamaktır. Türkiye’yi onsuz bırakmak istiyorlar. Erdoğan’sız Türkiye’yi istemelerinde bir tek sebep var. Türkiye’yi küçültmek.”

Metin Külünk, konuşmasının devamında: “Her zaman bir Erdoğan gelmez. Bu millet Erdoğan ile buluşabilmek için tam 12 yıl bekledi. 12 yıl bu millet sandıkta koalisyonlara mecbur kaldı. Çünkü arıyordu..”