Erdoğan'a şarkı yazan Alman programcı bakın ne yaptı?

Tayyip Erdoğan’la ilgili hazırlanan “Erdowie, Erdowo, Erdogan” şarkısının videosunu yayınlayan NDR televizyonu dün akşam yayınlanan Extra 3 programında bu kez şarkıyı Türkçe alt yazıyla yayınladı.

Erdoğan'a şarkı yazan Alman programcı bakın ne yaptı?

Tayyip Erdoğan’la ilgili hazırlanan “Erdowie, Erdowo, Erdogan” şarkısının videosunu yayınlayan ve Almanya ile Türkiye arasında diplomasi krizine yol açan NDR televizyonu dün akşam yayınlanan Extra 3 programında bu kez şarkıyı Türkçe alt yazıyla yayınladı.

Programı sunan Alman sunucu Christian Ehring, Extra 3’teki programına Türkçe şarkıyla başladı.

Erdoğan’ın “ayın adamı” seçildiğini söyleyen sunucu programı, “Erdoğan’ın en çok sevdiği programa hoş geldiniz” sözleriyle açarken Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın bir şarkı yüzünden Almanya Büyükelçisini yanına çağırmasıyla alay ederek, Türkiye tarafından kendilerine adeta “savaş” açıldığını söyledi.

“Eleştiri duymak istiyorsanız bizi izleyin, duymak istemiyorsanız Merkel’le buluşun”

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili açıklamasını yetersiz bulan sunucu Ehring, Almanya’nın mülteci krizini çözmek amacıyla Ankara ile ilişkisiyle de dalga geçerek “Extra 3 programına bakmak için ücret ödenmiyor. Sayın Erdoğan eğer programımızı beğenmiyorsanız izlemeyin. Almanya’da bir şey var. Eleştiri duymak istiyorsanız EXtra 3’ü izleyin. Eleştiri duymak istemiyorsanız Almanya Başbakanı Merkel ile buluşun” dedi.

Türkiye’nin, programın kaldırılmasına ilişkin talebiyle de dalga geçen sunucu, “Sayın Erdoğan 17 Mart’taki programımızın internetten silinmesini istiyorsunuz. Bu internet yahu.” ifadelerini kullanırken programın sonunda kendisine gelen bir nota göz atan Christian Ehring, “Aaa bir not geldi” diyerek programı bitirdi.