Erdoğan'a "kazık soru" önlemi

Moderatör Indyk'in bu soruları hangi kriterlere göre ayıracağı ve hangilerini soracağı kendisinin inisiyatifine kalacak.

Erdoğan'a

Brookings Enstitüsü, bu akşam konuşma yapacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, akredite olan gazetecilere bir e-posta gönderdi. Recep Tayyip Erdoğan’a soru yönteminin değiştiğini bildirdi.

Cumhuriyet’ten İlhan Tanır’ın haberine göre, Brookings Enstitü’nün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına ev sahipliği yapacağı bir süredir biliniyordu. Brookings, Çarşamba akşam saatlerinde akredite olan gazetecilere bir e-posta göndererek, Erdoğan’ın konuşmasının sonunda soruların doğrudan Erdoğan’a sorulmayacağını, kartlar ile toplanacağını ifade etti.

Gazetecilere gönderilen bilgi notunda şöyle denildi: “Soru & Cevap bölümünde dinleyicilerden soru yazılmış kartları topladıktan sonra bunlar göz atma odasına alınacak. Bu sorular moderatöre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulmak üzere verilecek…”

Moderatör ABD’nin İsrail eski Büyükelçisi Martin Indyk. Indyk’in bu soruları hangi kriterlere göre ayıracağı ve hangilerini soracağı kendisinin inisiyatifine kalacak.