'Erdoğan'a hakaret' davasında sanığın savunması da hakaret sayıldı

İzmir'de "Erdoğan'a hakaret" iddiasıyla hakkında yargılanan vatandaşın, savunması da "cumhurbaşkanına hakaret"ten soruşturmalık oldu.

'Erdoğan'a hakaret' davasında sanığın savunması da hakaret sayıldı

İzmir’de “Erdoğan’a hakaret” iddiasıyla hakkında yargılanan sanığın, savunması da “cumhurbaşkanına hakaret”ten soruşturmalık oldu.

İzmir’de Tirej Özalp adlı kişinin ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılandığı davada, “Cizre’de, Silopi’de ve birçok yerde AKP Hükümeti ve Recep Tayyip Erdoğan Kürt halkına katliam yapıyor” şeklinde konuştu. Özalp’in bu sözleri “cumhurbaşkanına hakaret” sayıldı ve hakkında İzmir 42. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Bu kez hakaret suçundan hakim karşısına çıkan Özalp, “Dolmabahçe Mutabakatı’nı Tayyip Erdoğan bozdu. Yaşamını yitirenlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumludur” şeklinde savunma yapınca yine “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldı.

Duruşma 22 Haziran’a ertelendi

Bir sonraki duruşmayı 22 Haziran 2017 tarihine erteleyen mahkeme, kararında “Sanığın bu celsede savunmaya yönelik zapta geçen beyanları hakkında ‘cumhurbaşkanlığına hakaret’ suçunu oluşturup oluşturmadığı, bu hususların takdir ve değerlendirilmesi için duruşma zaptının bir örneğinin cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar verildi” dedi.