"Erdoğan'a hakaret" yarışmasının birincisi Erdoğan'la görüşecek

"Tayyip Erdoğan'a hakaret" içerikli şiir yarışmasında 'birincilik' ödülü alan İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Türkiye ziyaretinde Erdoğan'la görüşecek

Geçtiğimiz ay ülkesinde katıldığı “Tayyip Erdoğan’a hakaret” içerikli şiir yarışmasında ‘birinciliği’ kazanan İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Türkiye’ye geldi. İlk durağı Gaziantep olan Johnson, beraberindeki heyetle Nizip ilçesindeki bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı çadır kentte inceleme yapacak.

Meclisi ve Saray’ı gezecek, Erdoğan’la görüşecek

Johnson’ın ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ikili temaslarda bulunacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edileceği belirtildi. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’le de görüşecek olan Johnson’ın, ayrıca darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını ziyaret edeceği kaydedildi.

“Erdoğan’a hakaret”te birinci

Brexit referandumunun ardından İngiltere’de yeni kurulan hükümette Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Johnson, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı hakaret içerikli şiir yarışmasına katılmıştı. Johnson, görevine başlamadan iki ay önce, mayıs ayında Erdoğan’ı alaya alan bir şiir okuyan Alman komedyen Jan Böhmermann’a destek için İngiliz Spectator dergisinin düzenlediği yarışmada birinci olmuştu.