Erdoğan'a hakaret kriteri çağ atladı

CHP’li Belediye Başkanı, kaçak villalarının neden yıkılmadığını soran vatandaşı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiası ile şikayet etti.

Erdoğan'a hakaret kriteri çağ atladı

CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, kaçak villalarının neden yıkılmadığını soran vatandaşı, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği” iddiası ile şikayet etti.

İzmir’in Urla İlçesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Sibel Uyar, geçen ocak ayında, ilçenin Balıklıova Mahallesi’ndeki yirmişer metrekarelik 74 evi, kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile yıktırmıştı. Mahalle sakinleri yıkıma karşı protesto eylemleri yapmış ve direnmişti.

Evleri yıkılan Balıklıova Mağdurları Sözcüsü Yusuf Altun şöyle konuşmuştu: “Yıkım yapacaksa önce kendi kaçak işyeri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşları tarafından yapılan (Latif Topbaş) ve yıkım kararları bulunan Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıksın.”

CHP’li başkan bu sözlere dayanarak Altun hakkında dava açılması talimatı verdi. Belediye tarafından savcılığa şikayet dilekçesi sunuldu, evini yıktığı Altun’un şimdi de hapse atılmasını istedi. Direniş nedeni ile yıkım işlemlerinin iki gün geciktiği belirtilen dilekçede, maddi zararın Yusuf Altun’dan tahsil edilmesi istendi.

Altun ise konuyla ilgili açıklama yaparak; “Tayyip Erdoğan’ın yeni avukatı CHP’ye hayırlı olsun” dedi.