Erdoğan'a 'darbe' haberini veren genel başkan Bahçeli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimini "eniştesinden" değil, MHP lideri Bahçeli'den öğrendiği ileri sürüldü

Erdoğan'a 'darbe' haberini veren genel başkan Bahçeli mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimini “eniştesinden” değil, MHP lideri Bahçeli’den öğrendiği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini kimden öğrendiğiyle ilgili bilmeceler birbirini kovalarken, Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan, Erdoğan’a bir darbenin gerçekleşmekte olduğu haber veren kişinin ‘eniştesi’ değil, bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu yazmıştı.

Erdoğan’ın darbe girişiminin geç haber aldığıyla ilgili MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve MİT’i suçladığı açıklamalar siyasette büyük yankı uyandırmış, MİT’in ve Fidan’ın geç kalması tepkilere neden olmuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski basın danışmanı ve Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan’ın, dünkü köşesinde “Erdoğan’a darbeyi eniştesi değili, önemli bir siyasi partinin genel başkanı haber verdi” diye yazması üzerine ‘O genel başkan kim?’ sorusunu gündeme geldi.

Bu soruyu gündeme getiren usta gazeteci Ayşenur Arslan, Halk TV’de sunduğu’Medya Mahallesi’ programında Erdoğan’a darbe girişimini haber veren genel başkanın MHP lideri Devlet Bahçeli olabileceğini açıkladı.

1’inci Ordu Komutanı ‘Beni Bahçeli’ye sorun’ demişti

Arslan, darbe girişiminin olduğu gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar arasında gerçekleşen kritik görüşmeye dikkat çekerek, Dündar’ın görüşmesi sırasında Erdoğan’a söylediği “Beni Bahçeli’ye sorun” sözünü anımsattı.

Darbe girişiminin olduğu gece Marmaris’te kaldığı otelden ayrılan Erdoğan için 4 güzergah belirlenmişti. Bu sırada nereye gidileceği konusunda sürekli telefon görüşmesi yapılmış, bu görüşmelerden birinde Dündar, “Sayın Cumhurbaşkanım ben sizi korurum, İstanbul’a gelin” demişti. Erdoğan, paşanın darbecilerle birlikte hareket edip etmediğinden emin olmak isteyerek “Size nasıl güveneyim?” diye sormuştu. Orgeneral Dündar’ın cevabının da “Beni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sorun…” olduğu ortaya çıkmıştı.

1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın bu cevabına dikkat çeken Ayşenur Arslan, Bahçeli’nin Erdoğan’la görüştükten sonra Dündar’a “Ben sayın Cumhurbaşkanıyla konuştum, İstanbul’a gelmesini söyle” demiş olabileceğine işaret etti.