Erdoğan'a bir başdanışman daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanlığı görevine Eski AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu getirildi.

Erdoğan'a bir başdanışman daha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hukuk Başdanışmanlığı görevine Eski AKP Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu getirildi.

Meclis’teki komisyonlarda önemli görevlerde bulunan Türkmenoğlu, Erdoğan’ın 25. danışmanı olacak. Yeni görevini dün öğrenen Türkmenoğlu, gün boyu tebrikleri kabul etti. Türkmenoğlu, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından “Bakanların her şeyi kabul ettiklerini varsaysak bile bir suç işlediklerine dair yeterli şüphe ya da makul şüphe uyanmadı bende” sözleriyle gündeme gelmişti.

türkmenoğlu

Ayşe Türkmenoğlu kimdir?

20 Mart 1965’te Konya Kelhasan kasabasında doğan Türkmenoğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalışan Türkmenoğlu, Konya Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonu’nda görev aldı. Çocuk Yetiştirme Yurdu ve Erkek Yetiştirme Yurdu Dernekleri’nde Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Türkmenoğlu, 23’üncü ve 24’üncü dönem AKP Konya Milletvekilli seçildi.

7 ayda 25 başdanışman!

Erdoğan’ın başdanışman kadrosu Türkmenoğlu’yla birlikte 25’e yükseldi. Danışmanlardan, isimleri kamuoyuna yansıyanlar şöyle:

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, eski gazeteci İlnur Çevik, Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödenek harcamalarından sorumlu Maksut Serim, eski Kars milletvekili Mehmet Uçum, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski Şanlıurfa milletvekili Emin Önen, eski Konya milletvekili Mustafa Akış, eski İstanbul milletvekilleri Reha Denemeç, Özlem Zengin, Alev Dedeğil ve Oktay Saral, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, milli güreşçi Hamza Yerlikaya, eski Konya milletvekili Gülay Samancı, eski Ankara milletvekilleri Seyit Sertçelik ve Bülent Gedikli ve son olarak da eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu